
Food NetworkProgram TV na Sobota 5.04.2025
6:00
Rewolucja na talerzu (5/8)magazyn kulinarny
W tym odcinku pokażemy, w jaki sposób przygotować zupę pomidorową, aby była lekka, sycąca i smaczna. Pierwsza propozycja dotyczy klasycznego dania. Dwie inne są mniej powszechnie znane...
6:35
Rewolucja na talerzu (6/8)magazyn kulinarny
Gulasz doskonale syci i rozgrzewa. Aby uczynić go jeszcze zdrowszym, prowadzące proponują chude mięsa z dodatkiem warzyw i świeżych ziół. Pierwsza propozycja to gulasz cielęcy.
7:10
Makłowicz w drodze (5/7)magazyn kulinarny
Podróżujący kucharz wyrusza do Kanionu Szaryńskiego. Podziwia krajobrazy i posila się baranimi szaszłykami pieczonymi na wiejskim ruszcie. Widzowie poznają tradycyjne dania regionu: besparmak i syrne.
7:45
Makłowicz w drodze (6/7)magazyn kulinarny
Podróżnik przemierza miasta Turkiestan i Szymkent. Odwiedza turkiestański bazar, na którym podgląda ręczną produkcję kiełbas z koniny. W menu programu znajdą się m.in. pierożki samsa.
8:20
Wiem, co jem i wiem, co kupuję (9/12)magazyn poradnikowy
WHO ostrzega, że uwielbiana przez Polaków wieprzowina jest rakotwórcza. Dr Drobniak przeprowadzi eksperyment, dzięki któremu przekona się, czy podczas smażenia mięsa wydzielają się groźne związki.
9:05
Wiem, co jem i wiem, co kupuję (10/12)magazyn poradnikowy
Statystyczny Polak w ciągu miesiąca spożywa 3 litry mleka, 0,5 litra jogurtu i kilogram sera. Eksperci wyjaśniają, czy nabiał jest zdrowy, czy mleko zawiera składniki potrzebne ludzkiemu organizmowi.
9:50
MasterChef (9/14)program rozrywkowy
Ośmioro uczestników spotyka się w zamku Montresor, który należy do kucharza Mikołaja Reya. Przed uczestnikami ambitne zadania. Będą bowiem musieli przygotować tradycyjną polską ucztę.
11:20
Apetyt na miłość (3/10)program rozrywkowy
Do programu powraca Marlena, która w pierwszym sezonie przygotowała kolację dla Rafała. Nadal poszukuje miłości. Tym razem to ona wybierze spośród trzech menu. Jedno z nich będzie należało do Artura.
12:20
Makłowicz w drodze (2/10)magazyn kulinarny
Robert Makłowicz podróżuje po ukraińskim Zakarpaciu. Mieszkańców Użhorodu łączy miłość do mamałygi z bryndzą i skwarkami. Z kolei w mieście Czop nad Cisą kucharz przyrządzi zupę rybną.
12:55
Makłowicz w drodze (3/10)magazyn kulinarny
Obecnie częścią karpackiej Ukrainy jest górska kraina będąca celem turystycznych wypraw w dawnej Galicji. Pełna jest tradycyjnych strojów, muzyki oraz huculskich przysmaków jak sery czy banosz.
- 13:30Symon gotuje w ogrodzie (11/14)
magazyn kulinarny
Michael Symon udowadnia, że przygotowywanie dań na grillu może być łatwe i przyjemne, a potrawy pełne smaku. Podczas gotowania wspomina kulinarne historie i zdradza najlepsze triki na grillowanie.
- 14:05Symon gotuje w ogrodzie (12/14)
magazyn kulinarny
Michael Symon udowadnia, że przygotowywanie dań na grillu może być łatwe i przyjemne, a potrawy pełne smaku. Podczas gotowania wspomina kulinarne historie i zdradza najlepsze triki na grillowanie.
- 14:40Najsłodszy wielkanocny koszyk (1/5)
magazyn kulinarny
Sunny Anderson rzuca wyzwanie siedmiu utalentowanym piekarzom, aby stworzyli jadalne arcydzieła inspirowane klasycznymi wielkanocnymi słodyczami. Zwycięzca zabierze do domu główną nagrodę.
- 15:40Najsłodszy wielkanocny koszyk (2/5)
magazyn kulinarny
Sunny Anderson rzuca wyzwanie siedmiu utalentowanym piekarzom, aby stworzyli jadalne arcydzieła inspirowane klasycznymi wielkanocnymi słodyczami. Zwycięzca zabierze do domu główną nagrodę.
16:45
Posiekani (13/19)teleturniej kulinarny
Szefowie kuchni rywalizują przed trójką ekspertów. Muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. Mają na to zaledwie dwadzieścia minut. W każdej rundzie odpada jeden uczestnik.
17:50
Akcja: Restauracja! (13)reality show
Robert Irvine wraz ze swoim zespołem pomaga właścicielom restauracji ocalić ich lokale. Wykorzystując swoją pomysłowość i zaangażowanie, odmienia podupadające firmy i daje im szansę na rozwój.
- 18:50Wiem, co jem i wiem, co kupuję (1/12)
magazyn poradnikowy
Przeciętny Polak wydaje 376 zł miesięcznie na żywność. Prowadząca radzi, jak oszczędzać bez szwanku na zdrowiu. Wyjawia, co kryją promocyjne ser i szynka i czy luksusowe produkty są warte ceny.
19:35
Wiem, co jem (1/15)magazyn poradnikowy
Polska słynie z kabanosów. Chociaż kiełbaski te stanowią doskonałą przekąskę, lubianą przez naszych rodaków, nie zawsze są zdrowe. Katarzyna Bosacka doradzi, jak wybrać dobry produkt.
- 20:05Star Vs Food: Malaysia (1)
reality show
- 20:40Star Vs Food: Malaysia (2)
reality show
21:15
Kuchenne rewolucje (9/13)program rozrywkowy
W Katowicach biznesmen Piotr część pieniędzy zarobionych na giełdzie zainwestował w restaurację 'Polski Smak'. Teraz Piotr musi dopłacać, by pokryć koszty jego utrzymania.
22:20
Kuchenne rewolucje (10/13)program rozrywkowy
Restaurację 'Dzikie Wino' wymyśliła matka Asi i Marcina, i żona pana Stanisława. Niestety, zanim ukończono budowę, pomysłodawczyni zmarła. Rodzina zrealizowała jej marzenie, ale popadła w długi.
23:20
Makłowicz w drodze (5/7)magazyn kulinarny
Podróżujący kucharz wyrusza do Kanionu Szaryńskiego. Podziwia krajobrazy i posila się baranimi szaszłykami pieczonymi na wiejskim ruszcie. Widzowie poznają tradycyjne dania regionu: besparmak i syrne.
23:55
Makłowicz w drodze (6/7)magazyn kulinarny
Podróżnik przemierza miasta Turkiestan i Szymkent. Odwiedza turkiestański bazar, na którym podgląda ręczną produkcję kiełbas z koniny. W menu programu znajdą się m.in. pierożki samsa.
0:30
Rewolucja na talerzu (5/8)magazyn kulinarny
W tym odcinku pokażemy, w jaki sposób przygotować zupę pomidorową, aby była lekka, sycąca i smaczna. Pierwsza propozycja dotyczy klasycznego dania. Dwie inne są mniej powszechnie znane...
1:05
Rewolucja na talerzu (6/8)magazyn kulinarny
Gulasz doskonale syci i rozgrzewa. Aby uczynić go jeszcze zdrowszym, prowadzące proponują chude mięsa z dodatkiem warzyw i świeżych ziół. Pierwsza propozycja to gulasz cielęcy.
1:40
Apetyt na miłość (3/10)program rozrywkowy
Do programu powraca Marlena, która w pierwszym sezonie przygotowała kolację dla Rafała. Nadal poszukuje miłości. Tym razem to ona wybierze spośród trzech menu. Jedno z nich będzie należało do Artura.
- 2:40Kuchnia dla odważnych (1/8)
magazyn kulinarny
Kucharz Walenty Kania przyrządza hamburgery z mózgiem wieprzowym. Potem częstuje przechodniów byczymi jądrami w sosie owocowym. Na koniec gotuje poczwarki jedwabników.
- 3:15Kuchnia dla odważnych (2/8)
magazyn kulinarny
Walenty Kania, pochodzący z Karpat kucharz, właściciel słynnego krakowskiego foodtrucka, z którego serwuje nietypowe dania, wyrusza w Polskę, aby przetestować podniebienia Polaków.
3:50
Z gruntu zdrowo (6)magazyn poradnikowy
Tadeusz Muller odwiedza Ewę Nisiewicz, żeby lepiej poznać wachlarz polskich ziół, które nadają daniom niesamowitego aromatu i sprawiają, że codzienne jedzenie staje się prawdziwą ucztą.
- 4:25Niesamowita kuchnia azjatycka według Ching (1)
magazyn kulinarny
Prowadzący odwiedza Kowloon. Gotując u boku lokalnych szefów kuchni, przyrządza złote sajgonki, bułeczki z wieprzowiną, krewetki z chilli, grillowane żeberka wieprzowe w stylu ubud i jagnięcinę.
- 5:00Niesamowita kuchnia azjatycka według Ching (2)
magazyn kulinarny
Widzowie udają się w podróż z Ching-He Huang. Wspólnie przeżyją kulinarną przygodę w jej rodzinnej Azji, gdzie mistrzyni kuchni odkrywa regionalne dania i tworzy własne przepisy.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI