
Food NetworkProgram TV na Niedziela 6.04.2025
6:00
Rewolucja na talerzu (7/8)magazyn kulinarny
Jak przyrządzić pasztet jednocześnie chudy i zdrowy i dlaczego tak ważne jest solenie wątróbki w trakcie przyrządzania potrawy. Agata i Olga zaproponują wersję wegetariańską pasztetu.
6:35
Rewolucja na talerzu (8)magazyn kulinarny
Desery są bardzo kaloryczne. Czy można wyeliminować ten aspekt, zachowując tak lubiany smak słodkości? Otóż tak. Propozycjami są: zmodyfikowana szarlotka, babeczki sernikowe i deser owocowy.
7:10
Makłowicz w Polsce (1/8)magazyn kulinarny
Podróżujący kucharz przemierza tym razem Wielkopolskę. Przybliża ciekawostki historyczne. Węgorz stanie się podstawą dania, które przyrządzi razem z miejscowym rybakiem.
7:45
Makłowicz w Polsce (2/8)magazyn kulinarny
Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz. Poznaje lokalne specjały takie jak ser smażony, pyry z gzikiem i leberka.
8:20
Wiem, co jem i wiem, co kupuję (11/12)magazyn poradnikowy
Człowiek przesypia dziennie od 6 do 8 godzin, czyli aż 1/3 życia. Okazuje się jednak, że połowa Polaków po 30. roku życia ma problemy z zaśnięciem. Eksperci podpowiedzą, co sprzyja zasypianiu.
9:05
Wiem, co jem i wiem, co kupuję (12)magazyn poradnikowy
Polacy preferują zakupy żywnościowe w pobliskich supermarketach. Kierują się szybkością usług i atrakcyjnymi cenami. Gospodyni programu, Kasia Bosacka, zastanawia się, czy tanie jedzenie jest zdrowe.
9:50
Co nas truje (3/10)program rozrywkowy
Aż 36% rodaków deklaruje, że spożywa smażone potrawy. Jednak niewiele osób wie, że taka obróbka jedzenia zmienia strukturę białek w pożywieniu i niszczy enzymy. To z kolei zwiększa ryzyko otyłości.
10:35
Co nas truje (4/10)program rozrywkowy
Katarzyna Bosacka odwiedza rodzinę, której członkowie cierpią na otyłość. Z pomocą dietetyczki zachęci ich do zmian. Fizjoterapeuta Paweł Zawitkowski powie, z czym wiąże się brak ruchu dzieci.
11:20
Apetyt na miłość (4/10)program rozrywkowy
Ela jest inżynierem budowlanym, a po pracy szaleje na treningach zumby. O jej względy zawalczą: były dziennikarz Wojciech, Piotr, który lubi uciekać na pełną kwiatów działkę, oraz towarzyski Darek.
12:20
Makłowicz w drodze (4/10)magazyn kulinarny
Makłowicz zabiera do kolejnego malowniczego zakątka Ukrainy. Próbuje śniadania w górskim hotelu i wybiera się na obiad do koliby. Przy okazji zdradza przepis na gribną juszkę, czyli zupę grzybową.
12:55
Makłowicz w drodze (5/10)magazyn kulinarny
Czerniowce są ostatnim przystankiem w podróży Roberta Makłowicza po Ukrainie. To miasto, w którym nadal obecne są tradycje wielu kultur. Kucharz przyrządza danie pochodzenia rumuńskiego - tokanicę.
13:30
Kuchenne rewolucje (12/13)program rozrywkowy
23-letnia Patrycja została właścicielką restauracji. Kobiecie brakuje doświadczenia w prowadzeniu tego typu lokalu. Interes co miesiąc przynosi straty, do czego dochodzą konflikty z pracownikami.
14:30
Kuchenne rewolucje (13)program rozrywkowy
Restaurację Zielarnia w Olsztynku otworzyła Ola razem z mężem. Mężczyzna zniknął z kelnerką i utargiem z całego sezonu. Żona postanowiła dowieść, że sobie poradzi. Ciąży na niej zbyt wiele obowiązków.
15:30
Molly gotuje na farmie (11/13)magazyn kulinarny
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
16:05
Molly gotuje na farmie (12/13)magazyn kulinarny
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
- 16:35Amatorzy kontra zawodowcy (1/12)
teleturniej kulinarny
Zajmująca się domem Cristina ma się zmierzyć z szefem kuchni Geoffreyem Zakarianem. Eddie Jackson podaje zawodnikom główny składnik, który muszą użyć w potrawie. Cristina ma szansę wygrać 5 tys. dol.
- 17:10Amatorzy kontra zawodowcy (2/12)
teleturniej kulinarny
Eddie Jackson zaprasza kucharzy amatorów, by zmierzyli się z szefami kuchni. Wszystko, czego potrzebuje każdy nieprofesjonalny uczestnik rywalizacji, to jeden głos od przypadkowych degustatorów.
17:40
MasterChef (9/14)program rozrywkowy
Ośmioro uczestników spotyka się w zamku Montresor, który należy do kucharza Mikołaja Reya. Przed uczestnikami ambitne zadania. Będą bowiem musieli przygotować tradycyjną polską ucztę.
19:05
Sąsiedzi kontra sąsiedzi (7/8)program rozrywkowy
W Chyloni, największej dzielnicy Gdyni, mieszkający drzwi w drzwi Marek i Daniel rywalizują jako organizatorzy sąsiedzkich domówek. Wspierani przez bliskich, próbują sprostać kulinarnym wyzwaniom.
- 20:05Star Vs Food: Malaysia (3/10)
reality show
Malezyjskie gwiazdy uczą się gotować od znanych szefów kuchni, przygotowując wyjątkowe kolacje dla swoich przyjaciół lub rodziny.
- 20:40Star Vs Food: Malaysia (4/10)
reality show
Malezyjskie gwiazdy uczą się gotować od znanych szefów kuchni, przygotowując wyjątkowe kolacje dla swoich przyjaciół lub rodziny.
- 21:15Kulinarny poker (3/10)
reality show
Eric Adjepong zaprasza najlepszych szefów kuchni do podziemnej gry kulinarnej. Każdy z uczestników wnosi do puli 5 tysięcy dolarów i staje do zaciętej rywalizacji w trzech rundach.
22:15
Kuchnia jak u mamy (24/30)magazyn kulinarny
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
22:50
Kuchnia jak u mamy (25/30)magazyn kulinarny
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
23:25
Makłowicz w Polsce (1/8)magazyn kulinarny
Podróżujący kucharz przemierza tym razem Wielkopolskę. Przybliża ciekawostki historyczne. Węgorz stanie się podstawą dania, które przyrządzi razem z miejscowym rybakiem.
23:55
Makłowicz w Polsce (2/8)magazyn kulinarny
Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz. Poznaje lokalne specjały takie jak ser smażony, pyry z gzikiem i leberka.
0:30
Rewolucja na talerzu (7/8)magazyn kulinarny
Jak przyrządzić pasztet jednocześnie chudy i zdrowy i dlaczego tak ważne jest solenie wątróbki w trakcie przyrządzania potrawy. Agata i Olga zaproponują wersję wegetariańską pasztetu.
1:05
Rewolucja na talerzu (8)magazyn kulinarny
Desery są bardzo kaloryczne. Czy można wyeliminować ten aspekt, zachowując tak lubiany smak słodkości? Otóż tak. Propozycjami są: zmodyfikowana szarlotka, babeczki sernikowe i deser owocowy.
1:40
Apetyt na miłość (4/10)program rozrywkowy
Ela jest inżynierem budowlanym, a po pracy szaleje na treningach zumby. O jej względy zawalczą: były dziennikarz Wojciech, Piotr, który lubi uciekać na pełną kwiatów działkę, oraz towarzyski Darek.
- 2:40Kuchnia dla odważnych (3/8)
magazyn kulinarny
Walenty postanawia przygotować gęsie pipki, czyli potrawkę z gęsich żołądków, królicze nerki w kwaśno-pikantnym sosie oraz chrzanicę - gęstą zupę z wołowego ozora z kiełbasą, chrzanem i zakwasem.
- 3:15Kuchnia dla odważnych (4/8)
magazyn kulinarny
Walenty odwiedza malownicze Gorce. Na piecu opalanym drewnem ugotuje tradycyjną maczankę, czyli wątróbkę po góralsku. Poda też dania, których składnikiem będą nietypowe, przez niego zebrane grzyby.
3:50
Z gruntu zdrowo (2/6)magazyn poradnikowy
Tadeusz Muller chce dowiedzieć się więcej o rodzajach ziemniaków i sposobach ich uprawy. Przyrządzi m.in. pieczone bulwy z pastą z papryki. Zdradzi też przepis na kotlety z boczniakami.
- 4:25Niesamowita kuchnia azjatycka według Ching (3)
magazyn kulinarny
Widzowie udają się w podróż z Ching-He Huang. Wspólnie przeżyją kulinarną przygodę w jej rodzinnej Azji, gdzie mistrzyni kuchni odkrywa regionalne dania i tworzy własne przepisy.
- 5:00Niesamowita kuchnia azjatycka według Ching (4)
magazyn kulinarny
Widzowie udają się w podróż z Ching-He Huang. Wspólnie przeżyją kulinarną przygodę w jej rodzinnej Azji, gdzie mistrzyni kuchni odkrywa regionalne dania i tworzy własne przepisy.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI