Rewolucja na talerzu (5/8)
magazyn kulinarny Polska 2010
W skrócie: | W tym odcinku pokażemy, w jaki sposób przygotować zupę pomidorową, aby była lekka, sycąca i smaczna. Pierwsza propozycja dotyczy klasycznego dania. Dwie inne są mniej powszechnie znane... |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 5 kwietnia za 10 dni |
6:00 | Food Network |
niedziela, 6 kwietnia za 11 dni |
0:30 | Food Network |
Opis
W tym odcinku zobaczymy, w jaki sposób przygotować lekką a jednocześnie sycącą zupę pomidorową. Pierwsza propozycja dotyczy klasycznego dania. Pomidorowa z brązowym ryżem okazuje się równie smaczna co ta sama potrawa podana z jego białym odpowiednikiem. Druga propozycja to zupa pomidorowa z jarzynami. Zostanie ona podana bez białego makaronu, w zamian jej smak wzbogaci kozi ser, seler oraz botwinka. Odrobiny pikanterii tej potrawie doda papryczka chilli. Trzecia wersja popularnego dania to krem z pieczonych pomidorów i papryki. Jest to nieskomplikowana potrawa, którą prowadzące podadzą z dodatkiem bryndzy.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Agata Lewandowska gospodarz
-
Olga Kwiecińska gospodarz
Zobacz także
- Rewolucja na talerzu (1/8) - magazyn kulinarny - sobota, 29 marca 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Rewolucja na talerzu (2/8) - magazyn kulinarny - sobota, 29 marca 6:35 i 1 późniejsza emisja
- Rewolucja na talerzu (3/8) - magazyn kulinarny - niedziela, 30 marca 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Rewolucja na talerzu (4/8) - magazyn kulinarny - niedziela, 30 marca 6:35 i 1 późniejsza emisja
- Rewolucja na talerzu (6/8) - magazyn kulinarny - sobota, 5 kwietnia 6:35 i 1 późniejsza emisja
- Rewolucja na talerzu (7/8) - magazyn kulinarny - niedziela, 6 kwietnia 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Rewolucja na talerzu (8) - magazyn kulinarny - niedziela, 6 kwietnia 6:35 i 1 późniejsza emisja