Rewolucja na talerzu (6/8)
magazyn kulinarny Polska 2010
W skrócie: | Gulasz doskonale syci i rozgrzewa. Aby uczynić go jeszcze zdrowszym, prowadzące proponują chude mięsa z dodatkiem warzyw i świeżych ziół. Pierwsza propozycja to gulasz cielęcy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Gulasz jest potrawą, która doskonale syci i rozgrzewa. Aby uczynić go jeszcze zdrowszym, prowadzące proponują chude mięsa z dodatkiem warzyw i świeżych ziół, które z powodzeniem zastąpią sól. Pierwsza propozycja to gulasz cielęcy. Powstanie on z łopatki cielęcej, która obfituje w kleiste mięso, ułatwiające zagęszczanie tej potrawy. Całość zostanie podana z dodatkiem rozmarynu i szałwii, w towarzystwie kaszy pęczak. Druga potrawa będzie idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy lubią warzywa. Gulasz z bobu i groszku można przygotowywać przez cały rok, wykorzystując mrożone przetwory. Trzeci przepis spełni oczekiwania alergików. Gulasz z królika składa się ze szlachetnego i delikatnego mięsa, które mogą jeść kobiety w ciąży i małe dzieci.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Agata Lewandowska gospodarz
-
Olga Kwiecińska gospodarz
Zobacz także
- Rewolucja na talerzu (1/6) - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Rewolucja na talerzu (2/6) - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 6:35 i 1 późniejsza emisja
- Rewolucja na talerzu (3/6) - magazyn kulinarny - niedziela, 27 kwietnia 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Rewolucja na talerzu (4/6) - magazyn kulinarny - niedziela, 27 kwietnia 6:35 i 1 późniejsza emisja
- Rewolucja na talerzu (5/6) - magazyn kulinarny - sobota, 3 maja 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Rewolucja na talerzu (6) - magazyn kulinarny - sobota, 3 maja 6:35 i 1 późniejsza emisja