Rewolucja na talerzu (6/8)
magazyn kulinarny Polska 2010
W skrócie: | Gulasz doskonale syci i rozgrzewa. Aby uczynić go jeszcze zdrowszym, prowadzące proponują chude mięsa z dodatkiem warzyw i świeżych ziół. Pierwsza propozycja to gulasz cielęcy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 14 grudnia za 12 dni |
6:35 | Food Network |
Opis
Gulasz jest potrawą, która doskonale syci i rozgrzewa. Aby uczynić go jeszcze zdrowszym, prowadzące proponują chude mięsa z dodatkiem warzyw i świeżych ziół, które z powodzeniem zastąpią sól. Pierwsza propozycja to gulasz cielęcy. Powstanie on z łopatki cielęcej, która obfituje w kleiste mięso, ułatwiające zagęszczanie tej potrawy. Całość zostanie podana z dodatkiem rozmarynu i szałwii, w towarzystwie kaszy pęczak. Druga potrawa będzie idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy lubią warzywa. Gulasz z bobu i groszku można przygotowywać przez cały rok, wykorzystując mrożone przetwory. Trzeci przepis spełni oczekiwania alergików. Gulasz z królika składa się ze szlachetnego i delikatnego mięsa, które mogą jeść kobiety w ciąży i małe dzieci.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Agata Lewandowska gospodarz
- Olga Kwiecińska gospodarz
Zobacz także
- Rewolucja na talerzu (1/8) - magazyn kulinarny - sobota, 7 grudnia 6:00
- Rewolucja na talerzu (2/8) - magazyn kulinarny - sobota, 7 grudnia 6:35
- Rewolucja na talerzu (3/8) - magazyn kulinarny - niedziela, 8 grudnia 6:00
- Rewolucja na talerzu (4/8) - magazyn kulinarny - niedziela, 8 grudnia 6:35
- Rewolucja na talerzu (5/8) - magazyn kulinarny - sobota, 14 grudnia 6:00
- Rewolucja na talerzu (7/8) - magazyn kulinarny - niedziela, 15 grudnia 6:00
- Rewolucja na talerzu (8) - magazyn kulinarny - niedziela, 15 grudnia 6:35