Makłowicz w drodze (3/10)
W skrócie: | Obecnie częścią karpackiej Ukrainy jest górska kraina będąca celem turystycznych wypraw w dawnej Galicji. Pełna jest tradycyjnych strojów, muzyki oraz huculskich przysmaków jak sery czy banosz. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 12 stycznia za 6 dni |
12:20 | Food Network |
poniedziałek, 13 stycznia za 7 dni |
9:20 | Food Network |
Opis
Kulinarno-podróżniczy programu Roberta Makłowicza, który proponuje widzom zwiedzanie świata poprzez pryzmat kulinariów. Cykl ukazuje związki kuchni z kulturą i historią odwiedzanych regionów, odkrywa lokalne tradycje oraz miejscowe specjały i osadza je w kontekście historii małych ojczyzn.
Obecnie częścią karpackiej Ukrainy jest górska kraina będąca celem turystycznych wypraw w dawnej Galicji. Pełna jest tradycyjnych strojów, muzyki oraz huculskich przysmaków jak sery czy banosz. Współcześnie buduje się tam nowoczesne stacje narciarskie. Jedną z nich jest Bukovel, największy tego typu ośrodek we Wschodniej Europie. Robert Makłowicz odwiedza kurort Jaremcze zwany też huculskim Zakopanem. Podziwia tam skałę zbójnika Dobosza i zagląda do Worochty z cerkwiami i słynnym wiaduktem kolejowym.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Robert Makłowicz gospodarz
Zobacz także
- Makłowicz w drodze - magazyn kulinarny - dziś, 6 stycznia 7:00 i 12 późniejszych emisji
- Makłowicz w drodze (1/3) - magazyn kulinarny - dziś, 6 stycznia 9:20
- Makłowicz w drodze (2/3) - magazyn kulinarny - dziś, 6 stycznia 9:55
- Makłowicz w drodze (3) - magazyn kulinarny - dziś, 6 stycznia 10:30
- Makłowicz w drodze (1/7) - magazyn kulinarny - środa, 8 stycznia 16:15
- Makłowicz w drodze (2/7) - magazyn kulinarny - środa, 8 stycznia 16:50 i 2 późniejsze emisje
- Makłowicz w drodze (3/7) - magazyn kulinarny - środa, 8 stycznia 17:25 i 2 późniejsze emisje
- Makłowicz w drodze (7) - magazyn kulinarny - sobota, 11 stycznia 7:10 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w drodze (6/7) - magazyn kulinarny - sobota, 11 stycznia 7:45 i 2 późniejsze emisje
- Makłowicz w drodze (1/10) - magazyn kulinarny - sobota, 11 stycznia 12:20