
Food NetworkProgram TV na Sobota 29.03.2025
- 6:00Rewolucja na talerzu (1/8)
magazyn kulinarny
W kolejnym odcinku Olga i Agata proponują miłośnikom orientalnych smaków kebab z kurczaka z odchudzonym sosem tzatzyki i chlebkiem lavash. Są i inne propozycje, jak domowy hamburger i pizza.
- 6:35Rewolucja na talerzu (2/8)
magazyn kulinarny
Agata i Olga prezentują przepisy na smaczne i nietuczące pierogi. Pierwszy to pieczone pierogi z boczniakami. Kolejny - azjatyckie pierożki gotowane na parze z imbirem, kolendrą i chilli.
7:10
Makłowicz w drodze (1/7)magazyn kulinarny
Podróżujący kucharz ogląda liczne atrakcje turystyczne i kulinarne na lwowskim rynku. Odwiedza działającą w ratuszu kawiarnię Grand Cafe Leopolis. Osobiście przyrządza ormiański chłodnik.
7:45
Makłowicz w drodze (2/7)magazyn kulinarny
Kolejnym przystankiem w podróży Roberta Makłowicza jest Truskawiec, najsłynniejsze ukraińskie uzdrowisko. Kucharz odnajduje tam chleb pieczony na liściach kapusty, strudle i torcik truskawkowy.
8:20
Wiem, co jem i wiem, co kupuję (5/12)magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka opowiada o soi. Okazuje się, że 90 procent jej upraw to modyfikowane genetycznie rośliny. Z kolei prof. Tadeusz Trziszka wypowie się na temat jajek i zawartego w nich cholesterolu.
9:05
Wiem, co jem i wiem, co kupuję (6/12)magazyn poradnikowy
Kasia sprawdzi, czy kury z chowu klatkowego rzeczywiście są schorowane i nieszczęśliwe. Odwiedzi też rolnika ekologicznego i porówna wyprodukowane przez niego jajka z tymi pochodzącymi z fermy.
9:50
MasterChef (8/14)program rozrywkowy
Uczestnicy dowiedzą się, z jakich składników będą gotować, podnosząc złote skrzynie. Zadanie polega na stworzeniu nowoczesnej potrawy opartej na polskiej gęsi. Okazuje się ono niezwykle wymagające.
- 11:20Apetyt na miłość (1/10)
program rozrywkowy
Piotr to nauczyciel przedmiotów ścisłych i miłośnik latynoskich tańców. O jego względy będą walczyły: przewodniczka po Warszawie Gosia, rozmiłowana w bieganiu Kasia oraz kochająca jeździectwo Ola.
12:20
Makłowicz w drodze (1/3)magazyn kulinarny
Kucharz zwiedza Wiedeń. Zagląda na brunch do restauracji z nowoczesną kuchnią i gości w gospodzie, której historia sięga 1536 roku. Przyrządza cielęcą wątróbkę po tyrolsku.
12:55
Makłowicz w drodze (2/3)magazyn kulinarny
Pierwszym celem wyprawy Roberta Makłowicza jest górskie schronisko Dolomiten Hütte. Podróżujący kucharz przyrządza krupnik z pęczaku. Następnie przygląda się, jak powstaje słynny miejscowy sznaps.
- 13:30Symon gotuje w ogrodzie (9/14)
magazyn kulinarny
Michael Symon udowadnia, że przygotowywanie dań na grillu może być łatwe i przyjemne, a potrawy pełne smaku. Podczas gotowania wspomina kulinarne historie i zdradza najlepsze triki na grillowanie.
- 14:05Symon gotuje w ogrodzie (10/14)
magazyn kulinarny
Michael Symon udowadnia, że przygotowywanie dań na grillu może być łatwe i przyjemne, a potrawy pełne smaku. Podczas gotowania wspomina kulinarne historie i zdradza najlepsze triki na grillowanie.
14:40
Pyszne miejscówki (13)magazyn kulinarny
Podróż po najsmaczniejszych i najpopularniejszych miejscówkach na kulinarnej mapie Ameryki. Widzowie mają okazję poznać wiele nowych knajp oferujących pyszne i jedyne w swoim rodzaju jedzenie.
15:40
Słodki biznes (23/30)serial dokumentalny
Buddy Valastro i jego ekipa stawią czoło największemu wyzwaniu - upieką ciasto z efektami pirotechnicznymi. Z okazji rocznicy ślubu Mauro i Madeline dostaną zaproszenie do kociej kawiarni.
16:15
Słodki biznes (24/30)serial dokumentalny
Buddy Valastro i jego ekipa stawią czoło największemu wyzwaniu - upieką ciasto z efektami pirotechnicznymi. Z okazji rocznicy ślubu Mauro i Madeline dostaną zaproszenie do kociej kawiarni.
16:50
Posiekani (12/19)teleturniej kulinarny
Szefowie kuchni rywalizują przed trójką ekspertów. Muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. Mają na to zaledwie dwadzieścia minut. W każdej rundzie odpada jeden uczestnik.
17:50
Akcja: Restauracja! (12/13)reality show
Robert Irvine wraz ze swoim zespołem pomaga właścicielom restauracji ocalić ich lokale. Wykorzystując swoją pomysłowość i zaangażowanie, odmienia podupadające firmy i daje im szansę na rozwój.
18:50
Wiem, co jem i wiem, co kupuję (12)magazyn poradnikowy
Widzowie dowiedzą się, jakie produkty spożywcze mogą wzmocnić naszą odporność. Kasia Bosacka prześwietli też tabletki, tran i inne specyfiki, które rzekomo mogą uchronić przed chorobą.
19:35
Wiem, co jem na diecie (12)magazyn poradnikowy
Kasia dowie się, ile kilogramów i centymetrów straciła w czasie programu i czy poprawiło się jej zdrowie. Odwiedzi trenera i dietetyczkę oraz poszuka sposobów na przeciwdziałanie efektowi jojo.
20:05
Gotowanie z miłości (5/6)magazyn kulinarny
Sarah Benjamin i Nik Michael Imran staje do kulinarnej rywalizacji. Tworzą wyjątkowe i przystępne cenowo dania na rodzinne uroczystości. Po uczcie to goście zdecydują, czyje potrawy podbiły ich serca.
20:40
Gotowanie z miłości (6)magazyn kulinarny
Sarah Benjamin i Nik Michael Imran staje do kulinarnej rywalizacji. Tworzą wyjątkowe i przystępne cenowo dania na rodzinne uroczystości. Po uczcie to goście zdecydują, czyje potrawy podbiły ich serca.
21:15
Kuchenne rewolucje (7/13)program rozrywkowy
Dominik otworzył piwiarnię na początku lat 90. Niedługo potem zmienił swój Szałas Piwny w restaurację Polskie Ranczo. Mimo inwestycji mieszkańcy wciąż traktują jego lokal jak piwiarnię.
22:20
Kuchenne rewolucje (8/13)program rozrywkowy
Sabina i Mirek przez 30 lat mieszkali w Niemczech, gdzie pracowali w gastronomii. Kobieta namówiła męża, by wrócili do Polski i otworzyli własny lokal. Niestety restauracja przynosi wyłącznie straty.
23:20
Makłowicz w drodze (1/7)magazyn kulinarny
Podróżujący kucharz ogląda liczne atrakcje turystyczne i kulinarne na lwowskim rynku. Odwiedza działającą w ratuszu kawiarnię Grand Cafe Leopolis. Osobiście przyrządza ormiański chłodnik.
23:55
Makłowicz w drodze (2/7)magazyn kulinarny
Kolejnym przystankiem w podróży Roberta Makłowicza jest Truskawiec, najsłynniejsze ukraińskie uzdrowisko. Kucharz odnajduje tam chleb pieczony na liściach kapusty, strudle i torcik truskawkowy.
- 0:30Rewolucja na talerzu (1/8)
magazyn kulinarny
W kolejnym odcinku Olga i Agata proponują miłośnikom orientalnych smaków kebab z kurczaka z odchudzonym sosem tzatzyki i chlebkiem lavash. Są i inne propozycje, jak domowy hamburger i pizza.
- 1:05Rewolucja na talerzu (2/8)
magazyn kulinarny
Agata i Olga prezentują przepisy na smaczne i nietuczące pierogi. Pierwszy to pieczone pierogi z boczniakami. Kolejny - azjatyckie pierożki gotowane na parze z imbirem, kolendrą i chilli.
- 1:40Apetyt na miłość (1/10)
program rozrywkowy
Piotr to nauczyciel przedmiotów ścisłych i miłośnik latynoskich tańców. O jego względy będą walczyły: przewodniczka po Warszawie Gosia, rozmiłowana w bieganiu Kasia oraz kochająca jeździectwo Ola.
3:00
Odkrycia Magdy Gessler (1/2)magazyn kulinarny
Magda Gessler odwiedza Rezydencję Luxury Hotel w Piekarach Śląskich. Przy tworzeniu tego miejsca właściciele postanowili czerpać inspirację z Paryża. Można tu zjeść m.in. królewskie śniadanie.
3:30
Z gruntu zdrowo (1/6)magazyn poradnikowy
Tadeusz Müller opowiada między innymi o zdrowotnych właściwościach buraka. Pokazuje, jak połączyć to warzywo z serem kozim, miodem i orzechami. Przyrządza też zakwas.
3:55
Z gruntu zdrowo (2/6)magazyn poradnikowy
W poszukiwaniu najlepszych pomidorów Tadeusz jedzie do Jastrzębników niedaleko Kalisza. Gotuje polski chłodnik z pomidorów i dzieli się z widzami przepisem na keczup słodzony jabłkiem.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI