Okrasa łamie przepisy: Zimowe grzybobranie
W skrócie: | Po grzybobraniu mistrz kuchni przygotuje: makaron z pesto z dzikich roślin, rybę z sałatką i grzybami, a także polędwiczkę wieprzową w asyście grzybów i puree z ziemniaków i kapusty. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol udowadnia, że na grzybobranie można wybrać się także zimą. Ta pora roku sprzyja tym amatorom leśnych poszukiwań, którzy chcą mieć w swoich koszykach rzadkie okazy, m.in. boczniaki, płomienice zimowe czy ucha bzowe. W przeczesywaniu leśnych zakątków towarzyszy kucharzowi specjalista od dzikich grzybów i roślin. Po intensywnym spacerze czas na gotowanie. Mistrz kuchni przygotuje trzy smakowite dania: makaron z pesto z dzikich roślin, rybę z kolorową ciepłą sałatką i grzybami oraz polędwiczkę wieprzową w asyście grzybów i puree z ziemniaków i kapusty.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kwiaty i zioła na talerzu - magazyn kulinarny - piątek, 25 kwietnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Wszystko o tatarze - magazyn kulinarny - piątek, 25 kwietnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: W tatarskim kociołku - magazyn kulinarny - piątek, 25 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Gąska z gąską - magazyn kulinarny - piątek, 25 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśne paszteciki szczecińskie - magazyn kulinarny - piątek, 25 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Ryby na przednówku - magazyn kulinarny - piątek, 25 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Hutnicza rewolucja w polskiej kuchni - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Tradycyjny kurczak na nowo - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Polskie wędzonki - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 8:25
- Okrasa łamie przepisy: Nowe sałatki rybne - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 8:40 i 2 późniejsze emisje