Okrasa łamie przepisy: Nowe sałatki rybne
W skrócie: | Kucharz przygotuje tym razem sałatki rybne. Wśród propozycji znajdą się sałatka śledziowa w stylu tureckim z pastą z papryki i z oliwkami oraz sałatka z ziemniaczków z gzikiem z wędzoną trocią. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 26 kwietnia jutro |
8:40 | TVP HD (z napisami) |
sobota, 26 kwietnia jutro |
15:25 | TVP Polonia (z napisami) |
środa, 30 kwietnia za 5 dni |
7:00 | TVP Polonia (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Znany kucharz przygotuje tym razem dla widzów ciekawe sałatki rybne. Pierwszą propozycją Karola Okrasy będzie sałatka śledziowa w stylu tureckim z pastą z papryki i z oliwkami. Druga to sałatka ze smażonego w korzennej panierce łososia, podana z "jeżykami" ze smażonych w cieście warzyw. Trzecia będzie się składać z pieczonych, korzennych ziemniaczków z gzikiem z wędzoną trocią.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kwiaty i zioła na talerzu - magazyn kulinarny - dziś, 25 kwietnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Wszystko o tatarze - magazyn kulinarny - dziś, 25 kwietnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: W tatarskim kociołku - magazyn kulinarny - dziś, 25 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Gąska z gąską - magazyn kulinarny - dziś, 25 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśne paszteciki szczecińskie - magazyn kulinarny - dziś, 25 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Ryby na przednówku - magazyn kulinarny - dziś, 25 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Hutnicza rewolucja w polskiej kuchni - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Tradycyjny kurczak na nowo - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Polskie wędzonki - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 8:25
- Okrasa łamie przepisy: W klasztornym garnku - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 12:00