Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśne paszteciki szczecińskie
magazyn kulinarny Polska 2023
W skrócie: | Tym razem Okrasa wyruszy do Nadleśnictwa Gryfino. Odwiedzi między innymi Krzywy Las. Kucharz przygotuje pasztecik szczeciński, wyrób z ciasta drożdżowego, nadziewany mięsem, kapustą i grzybami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 25 kwietnia za 11 dni |
18:40 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Tym razem Okrasa wyruszy do Nadleśnictwa Gryfino. Odwiedzi między innymi Krzywy Las, nazwany tak na cześć swojej wyjątkowej roślinności. Kucharz przygotuje pasztecik szczeciński, wyrób z ciasta drożdżowego, nadziewany mięsem, kapustą i grzybami. Nie ma wątpliwości, że ta potrawa wiąże się znacząco ze sztandarowym wyrobem tamtego rejonu - paprykarzem szczecińskim.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Trzy kotlety - magazyn kulinarny - dziś, 14 kwietnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Domowe musztardy - magazyn kulinarny - dziś, 14 kwietnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Nowe sałatki rybne - magazyn kulinarny - dziś, 14 kwietnia 11:15 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Banany zamiast ziemniaków - magazyn kulinarny - dziś, 14 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Z żuławskiego mleka - magazyn kulinarny - dziś, 14 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kuchnia na kościach - magazyn kulinarny - dziś, 14 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Fasole zamiast ziemniaka - magazyn kulinarny - dziś, 14 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Trzy omlety - magazyn kulinarny - dziś, 14 kwietnia 21:50
- Okrasa łamie przepisy: Sosy ze świeżych ziół - magazyn kulinarny - wtorek, 15 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Smak lawendy - magazyn kulinarny - wtorek, 15 kwietnia 16:10