Okrasa łamie przepisy: Tradycyjny kurczak na nowo
W skrócie: | Karol Okrasa rusza do rodzinnego miasteczka pod Maciejowicami nad Wisłą. Potrawa, która zapadła mu w pamięć, to niedzielny rosół z kury. Kucharz przyrządza kurczaka karmionego polskimi zbożami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 26 kwietnia za 11 dni |
7:45 | TVP Rozrywka (z napisami) |
niedziela, 27 kwietnia za 12 dni |
7:05 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa rusza do rodzinnego miasteczka pod Maciejowicami nad Wisłą. Potrawa, która dobrze zapadła mu w pamięć, to niedzielny rosół z kury. Kucharz bierze na kulinarny warsztat kurczaka karmionego polskimi zbożami oraz kukurydzą, o specyficznej barwie i aromacie mięsa. Przygotuje trzy dania: smażonego kurczaka z ryżem i warzywami, trzy rosoły na trzech różnych mięsach z kurczaka oraz zupę na kurczaku z warzywami w orientalnym stylu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kuchnia na kościach - magazyn kulinarny - dziś, 15 kwietnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Fasole zamiast ziemniaka - magazyn kulinarny - dziś, 15 kwietnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Dzikie kanapki z ognia - magazyn kulinarny - dziś, 15 kwietnia 11:35
- Okrasa łamie przepisy: Sosy ze świeżych ziół - magazyn kulinarny - dziś, 15 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Smak lawendy - magazyn kulinarny - dziś, 15 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Pomarańcze i mandarynki - magazyn kulinarny - dziś, 15 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Smak wędzonej śliwki - magazyn kulinarny - dziś, 15 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Patelnia z ogniska - magazyn kulinarny - środa, 16 kwietnia 7:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Pieczarki na trzy sposoby - magazyn kulinarny - środa, 16 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Konfitura z zielonych orzechów - magazyn kulinarny - środa, 16 kwietnia 16:10