Okrasa łamie przepisy: Tradycyjny kurczak na nowo
W skrócie: | Karol Okrasa rusza do rodzinnego miasteczka pod Maciejowicami nad Wisłą. Potrawa, która zapadła mu w pamięć, to niedzielny rosół z kury. Kucharz przyrządza kurczaka karmionego polskimi zbożami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 24 marca za 12 dni |
12:00 | TVP Kobieta |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa rusza do rodzinnego miasteczka pod Maciejowicami nad Wisłą. Potrawa, która dobrze zapadła mu w pamięć, to niedzielny rosół z kury. Kucharz bierze na kulinarny warsztat kurczaka karmionego polskimi zbożami oraz kukurydzą, o specyficznej barwie i aromacie mięsa. Przygotuje trzy dania: smażonego kurczaka z ryżem i warzywami, trzy rosoły na trzech różnych mięsach z kurczaka oraz zupę na kurczaku z warzywami w orientalnym stylu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Dorsz w górach - magazyn kulinarny - dziś, 12 marca 7:00
- Okrasa łamie przepisy: Dziczyzna o egzotycznym smaku - magazyn kulinarny - dziś, 12 marca 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Czas na szparagi - magazyn kulinarny - dziś, 12 marca 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - dziś, 12 marca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia na ziarnku grochu - magazyn kulinarny - dziś, 12 marca 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Smak leśnego karpia - magazyn kulinarny - dziś, 12 marca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Potrawy z młodej kapusty - magazyn kulinarny - dziś, 12 marca 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - czwartek, 13 marca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Szybki grill - magazyn kulinarny - czwartek, 13 marca 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Talerz bieszczadzkiego leśnika - magazyn kulinarny - czwartek, 13 marca 18:40 i 1 późniejsza emisja