Okrasa łamie przepisy: Tradycyjny kurczak na nowo

Okrasa łamie przepisy: Tradycyjny kurczak na nowo

magazyn kulinarny Polska 2018   b.o.
W skrócie:Karol Okrasa rusza do rodzinnego miasteczka pod Maciejowicami nad Wisłą. Potrawa, która zapadła mu w pamięć, to niedzielny rosół z kury. Kucharz przyrządza kurczaka karmionego polskimi zbożami.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
sobota, 26 kwietnia
za 11 dni
7:45 TVP Rozrywka (z napisami)
niedziela, 27 kwietnia
za 12 dni
7:05 TVP Rozrywka (z napisami)

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa rusza do rodzinnego miasteczka pod Maciejowicami nad Wisłą. Potrawa, która dobrze zapadła mu w pamięć, to niedzielny rosół z kury. Kucharz bierze na kulinarny warsztat kurczaka karmionego polskimi zbożami oraz kukurydzą, o specyficznej barwie i aromacie mięsa. Przygotuje trzy dania: smażonego kurczaka z ryżem i warzywami, trzy rosoły na trzech różnych mięsach z kurczaka oraz zupę na kurczaku z warzywami w orientalnym stylu.

Twórcy (pokaż wszystkich)