Okrasa łamie przepisy: Ziemniaki, kapusta i kasza
W skrócie: | Co roku w radomskim skansenie odbywa się Festiwal Ziemniaka. Karol spotka się paniami z koła gospodyń wiejskich, które pokażą zawijańce z kapusty faszerowane ziemniakami, kaszą gryczaną i grzybami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Co roku w radomskim skansenie odbywa się Festiwal Ziemniaka. Karol spotka się paniami z koła gospodyń wiejskich spod Zwolenia, które podczas imprezy wystawiają swoje potrawy. Pokażą one zawijańce z kapusty faszerowane ziemniakami, kaszą gryczaną i grzybami. Danie to wygrało ostatnią edycję Festiwalu. Kucharz, inspirując się tą potrawą, przygotuje własne propozycje. Będą to: zapiekanka z kapusty, kaszy, ziemniaków i żeberek wieprzowych, a także siekany befsztyk tatarski z ziemniaczanym chrustem oraz szaszłyki z łososia z ziemniakami i kapustą.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kwiaty i zioła na talerzu - magazyn kulinarny - dziś, 25 kwietnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Wszystko o tatarze - magazyn kulinarny - dziś, 25 kwietnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: W tatarskim kociołku - magazyn kulinarny - dziś, 25 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Gąska z gąską - magazyn kulinarny - dziś, 25 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśne paszteciki szczecińskie - magazyn kulinarny - dziś, 25 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Ryby na przednówku - magazyn kulinarny - dziś, 25 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Hutnicza rewolucja w polskiej kuchni - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Tradycyjny kurczak na nowo - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Polskie wędzonki - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 8:25
- Okrasa łamie przepisy: Nowe sałatki rybne - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 8:40 i 2 późniejsze emisje