Okrasa łamie przepisy: Smak leśnego karpia

Okrasa łamie przepisy: Smak leśnego karpia

magazyn kulinarny Polska 2022   b.o.
W skrócie:Karol Okrasa odwiedzi Gospodarstwo Rybackie Lasów Państwowych w Niemodlinie. Hoduje się tu głównie karpie. Po krótkiej rozmowie z dyrektorem placówki kucharz przygotuje m.in. karpia w galaretce.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
sobota, 30 listopada
za 9 dni
12:00 TVP Kobieta (z napisami)

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Tym razem Karol Okrasa odwiedzi Gospodarstwo Rybackie Lasów Państwowych w Niemodlinie na Opolszczyźnie. Hoduje się tu głównie karpie. Po krótkiej rozmowie z dyrektorem placówki, Waldemarem Wójtowiczem, kucharz przygotuje m.in. karpia w grzybowej galaretce.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także