Okrasa łamie przepisy: Ryby nad Bugiem
W skrócie: | Karol Okrasa zaprezentuje przepisy z rybami słodkowodnymi w roli głównej. Na początek udusi suma w śmietanie z grzybami, potem zrobi kotleciki z karpia, a na koniec upiecze nad ogniem pstrąga. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 24 lutego za 13 dni |
19:15 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa wyruszy nad Bug. Czystość rzeki poprawiła się w ostatnim czasie. Późna jesienna pogoda przyciąga wędkarzy. Ich marzeniem jest złapać suma lub szczupaka. Ryby najlepiej łowić późną jesienią, ponieważ to wtedy intensywnie żerują przed nadejściem zimy. Prowadzący tym razem zaprezentuje kilka przepisów z rybami słodkowodnymi w roli głównej. Na początek ugotuje duszonego suma w śmietanie z grzybami, potem kotleciki z karpia z cebulką, a na koniec pieczonego nad ogniem pstrąga z pikantną sałatką.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Ryby z dawnej Wisły - magazyn kulinarny - dziś, 11 lutego 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Szybki grill - magazyn kulinarny - dziś, 11 lutego 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: W pomidorowym królestwie - magazyn kulinarny - dziś, 11 lutego 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Znane zupy w wersji rybnej - magazyn kulinarny - środa, 12 lutego 7:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Placki z krzycy - magazyn kulinarny - środa, 12 lutego 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Podlaskie pierogi z serem - magazyn kulinarny - środa, 12 lutego 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Nowy polski kociołek - magazyn kulinarny - środa, 12 lutego 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Jabłka i borówki - magazyn kulinarny - środa, 12 lutego 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Żury i zakwasy - magazyn kulinarny - czwartek, 13 lutego 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Kielecczyzny - magazyn kulinarny - czwartek, 13 lutego 16:10