Okrasa łamie przepisy: Piąta ćwiartka

Okrasa łamie przepisy: Piąta ćwiartka

magazyn kulinarny Polska 2024   b.o.
W skrócie:Prowadzący pokaże, jak przygotować pyszne dania z podrobów drobiowych, nazywanych "piątą ćwiartką" tuszy. Karol Okrasa przygotuje duszone serca drobiowe, wątróbki w sosie winnym oraz pikantne flaczki.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
piątek, 20 września
jutro
11:35 TVP 1 (z napisami)
sobota, 21 września
pojutrze
15:25 TVP Polonia (z napisami)
sobota, 21 września
pojutrze
16:20 TVP HD (z napisami)
środa, 25 września
za 6 dni
7:00 TVP Polonia (z napisami)
sobota, 28 września
za 9 dni
8:05 TVP HD (z napisami)

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Prowadzący pokaże tym razem widzom, jak przygotować pyszne dania z podrobów drobiowych. Nowocześni szefowie kuchni na całym świecie zaczęli w ostatnich latach je doceniać, nazywając "piątą ćwiartką" tuszy i stawiając na równi z piersią czy udkami. Karol Okrasa przygotuje tym razem: duszone serca drobiowe w sosie chlebowym z kurkami, delikatne wątróbki drobiowe w winnym sosie z brzoskwiniami i cykorią oraz pikantne flaczki z żołądków drobiowych.

Twórcy (pokaż wszystkich)