Okrasa łamie przepisy: Piąta ćwiartka
W skrócie: | Prowadzący pokaże, jak przygotować pyszne dania z podrobów drobiowych, nazywanych "piątą ćwiartką" tuszy. Karol Okrasa przygotuje duszone serca drobiowe, wątróbki w sosie winnym oraz pikantne flaczki. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 22 marca za 13 dni |
7:45 | TVP Rozrywka |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Prowadzący pokaże tym razem widzom, jak przygotować pyszne dania z podrobów drobiowych. Nowocześni szefowie kuchni na całym świecie zaczęli w ostatnich latach je doceniać, nazywając "piątą ćwiartką" tuszy i stawiając na równi z piersią czy udkami. Karol Okrasa przygotuje tym razem: duszone serca drobiowe w sosie chlebowym z kurkami, delikatne wątróbki drobiowe w winnym sosie z brzoskwiniami i cykorią oraz pikantne flaczki z żołądków drobiowych.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Na jagody - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 marca 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Żeberka na trzy sposoby - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 marca 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Opowieść o gofrach - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 marca 11:15 i 5 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 marca 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: W starej piekarni - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 marca 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kurki na trzy sposoby - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 marca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Mielone na szpadzie - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 marca 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - wtorek, 11 marca 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Zamorskie produkty na polskim stole - magazyn kulinarny - wtorek, 11 marca 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Dziczyzna o egzotycznym smaku - magazyn kulinarny - wtorek, 11 marca 18:40 i 1 późniejsza emisja