Okrasa łamie przepisy: Piąta ćwiartka
W skrócie: | Prowadzący pokaże, jak przygotować pyszne dania z podrobów drobiowych, nazywanych "piątą ćwiartką" tuszy. Karol Okrasa przygotuje duszone serca drobiowe, wątróbki w sosie winnym oraz pikantne flaczki. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 20 września jutro |
11:35 | TVP 1 (z napisami) |
sobota, 21 września pojutrze |
15:25 | TVP Polonia (z napisami) |
sobota, 21 września pojutrze |
16:20 | TVP HD (z napisami) |
środa, 25 września za 6 dni |
7:00 | TVP Polonia (z napisami) |
sobota, 28 września za 9 dni |
8:05 | TVP HD (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Prowadzący pokaże tym razem widzom, jak przygotować pyszne dania z podrobów drobiowych. Nowocześni szefowie kuchni na całym świecie zaczęli w ostatnich latach je doceniać, nazywając "piątą ćwiartką" tuszy i stawiając na równi z piersią czy udkami. Karol Okrasa przygotuje tym razem: duszone serca drobiowe w sosie chlebowym z kurkami, delikatne wątróbki drobiowe w winnym sosie z brzoskwiniami i cykorią oraz pikantne flaczki z żołądków drobiowych.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: W podlaskim ogrodzie ziołowym - magazyn kulinarny - dziś, 19 września 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Podlaskie pierogi z serem - magazyn kulinarny - dziś, 19 września 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Domowe keczupy - magazyn kulinarny - dziś, 19 września 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Jesienna dynia - magazyn kulinarny - dziś, 19 września 16:10
- Okrasa łamie przepisy: W śliwkowym sadzie - magazyn kulinarny - dziś, 19 września 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Powszednia, choć niezwykła mąka - magazyn kulinarny - dziś, 19 września 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Miód pachnący lasem - magazyn kulinarny - piątek, 20 września 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Złoty rokitnik - magazyn kulinarny - piątek, 20 września 16:15
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia pachnąca serem - magazyn kulinarny - piątek, 20 września 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniana brukiew - magazyn kulinarny - piątek, 20 września 19:15 i 1 późniejsza emisja