Okrasa łamie przepisy: Obiad w jednym termosie
W skrócie: | Karol Okrasa pokaże widzom, jak przyrządzić smaczny posiłek, który po zamknięciu w termosie nie straci swych wartości odżywczych. Przygotuje m.in. gulasz z tofu i ciecierzycy oraz zupę rybną. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Wyruszając na wycieczkę, warto mieć ze sobą coś do zjedzenia. Przy odrobinie dobrych chęci z kilku prostych składników można przygotować pożywne danie. Karol Okrasa pokaże widzom, jak przyrządzić smaczny posiłek, który po zamknięciu w termosie nie straci swych wartości odżywczych. Mistrz kuchni udowodni, że istnieje wiele produktów, które nie wymagają długiej obróbki cieplnej, m.in. kasze, niektóre ryby czy mięsa. Wystarczy je zalać wrzątkiem i są już gotowe do spożycia. Karol najpierw zaprezentuje coś w rodzaju paprykarza z wędzonym pstrągiem i kaszą z komosy ryżowej. Drugą propozycją jest gulasz z tofu i ciecierzycy. Ostatnią pozycją w menu będzie szybka zupa rybna z dorsza i tofu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kwiaty i zioła na talerzu - magazyn kulinarny - dziś, 24 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Wszystko o tatarze - magazyn kulinarny - dziś, 24 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: W tatarskim kociołku - magazyn kulinarny - piątek, 25 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Gąska z gąską - magazyn kulinarny - piątek, 25 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśne paszteciki szczecińskie - magazyn kulinarny - piątek, 25 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Ryby na przednówku - magazyn kulinarny - piątek, 25 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Hutnicza rewolucja w polskiej kuchni - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Tradycyjny kurczak na nowo - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Polskie wędzonki - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 8:25
- Okrasa łamie przepisy: Nowe sałatki rybne - magazyn kulinarny - sobota, 26 kwietnia 8:40 i 2 późniejsze emisje