Okrasa łamie przepisy: Obiad w jednym termosie
W skrócie: | Karol Okrasa pokaże widzom, jak przyrządzić smaczny posiłek, który po zamknięciu w termosie nie straci swych wartości odżywczych. Przygotuje m.in. gulasz z tofu i ciecierzycy oraz zupę rybną. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 7 kwietnia za 9 dni |
12:00 | TVP Kobieta |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Wyruszając na wycieczkę, warto mieć ze sobą coś do zjedzenia. Przy odrobinie dobrych chęci z kilku prostych składników można przygotować pożywne danie. Karol Okrasa pokaże widzom, jak przyrządzić smaczny posiłek, który po zamknięciu w termosie nie straci swych wartości odżywczych. Mistrz kuchni udowodni, że istnieje wiele produktów, które nie wymagają długiej obróbki cieplnej, m.in. kasze, niektóre ryby czy mięsa. Wystarczy je zalać wrzątkiem i są już gotowe do spożycia. Karol najpierw zaprezentuje coś w rodzaju paprykarza z wędzonym pstrągiem i kaszą z komosy ryżowej. Drugą propozycją jest gulasz z tofu i ciecierzycy. Ostatnią pozycją w menu będzie szybka zupa rybna z dorsza i tofu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Obiad z resztek - magazyn kulinarny - dziś, 29 marca 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Tradycyjny kurczak na nowo - magazyn kulinarny - dziś, 29 marca 8:05
- Okrasa łamie przepisy: Tajemnicza lukrecja - magazyn kulinarny - dziś, 29 marca 8:40
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie pod żaglami - magazyn kulinarny - dziś, 29 marca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Białe sosy - magazyn kulinarny - dziś, 29 marca 14:25 i 5 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Polskie wędzonki - magazyn kulinarny - dziś, 29 marca 15:25 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - dziś, 29 marca 21:50
- Okrasa łamie przepisy: Gęś i kaczka na jednym stole - magazyn kulinarny - niedziela, 30 marca 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Potrawy z podlaskiego miodu - magazyn kulinarny - niedziela, 30 marca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Placki ziemniaczane - magazyn kulinarny - poniedziałek, 31 marca 7:10