Okrasa łamie przepisy: Nowy polski kociołek
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Karol Okrasa przygotowuje dania jednogarnkowe. Są to: przyrządzane w kociołku na ogniu skrzydełka drobiowe, gęsta zupa rybna wzbogacona wędzonym pstrągiem oraz zębacz zapiekany z fasolką szparagową. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 12 lutego jutro |
18:40 | TVP Rozrywka (z napisami) |
czwartek, 13 lutego pojutrze |
7:15 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa przygotowuje tzw. dania jednogarnkowe. Właśnie tak powstawały bowiem posiłki naszych przodków, którzy nie jedli oddzielnie zupy i reszty obiadu. Znany kucharz przedstawia więc propozycje trzech przepisów. Są to: przyrządzane w kociołku na ogniu skrzydełka drobiowe, gęsta zupa rybna wzbogacona wędzonym pstrągiem oraz zębacz zapiekany z fasolką szparagową.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Szybki grill - magazyn kulinarny - dziś, 11 lutego 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: W pomidorowym królestwie - magazyn kulinarny - dziś, 11 lutego 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Znane zupy w wersji rybnej - magazyn kulinarny - środa, 12 lutego 7:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Placki z krzycy - magazyn kulinarny - środa, 12 lutego 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Podlaskie pierogi z serem - magazyn kulinarny - środa, 12 lutego 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Jabłka i borówki - magazyn kulinarny - środa, 12 lutego 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Żury i zakwasy - magazyn kulinarny - czwartek, 13 lutego 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Kielecczyzny - magazyn kulinarny - czwartek, 13 lutego 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Smak czarnej porzeczki - magazyn kulinarny - czwartek, 13 lutego 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Minikiwi nowość na talerzu - magazyn kulinarny - czwartek, 13 lutego 19:15 i 1 późniejsza emisja