Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Znane zupy w wersji rybnej
magazyn kulinarny Polska 2023
W skrócie: | Kucharz wyrusza na Mierzeję Wiślaną, gdzie zaprezentuje widzom trzy znane zupy w nowej odsłonie - w wersji rybnej. Karol Okrasa przygotuje zupę czosnkową, krupnik oraz pomidorówkę. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 4 stycznia za 10 dni |
16:20 | TVP HD (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Kucharz wyrusza na Mierzeję Wiślaną, gdzie zaprezentuje widzom trzy znane zupy, ale w wersji rybnej. Przygotuje zupę czosnkową z pieczonym dorszem, krupnik orientalnie doprawiony z jesiotrem oraz pomidorową, ale bez ryżu czy makaronu, za to z dorszem i sandaczem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Pomarańcze i mandarynki - magazyn kulinarny - dziś, 25 grudnia 7:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Mazurskie pasztety - magazyn kulinarny - dziś, 25 grudnia 7:40
- Okrasa łamie przepisy: Karp czy jesiotr - magazyn kulinarny - dziś, 25 grudnia 8:10
- Okrasa łamie przepisy: Ryby na talerzu Kopernika - magazyn kulinarny - czwartek, 26 grudnia 7:30
- Okrasa łamie przepisy: Gęś w soli - magazyn kulinarny - czwartek, 26 grudnia 8:00
- Okrasa łamie przepisy: Własnoręcznie przygotowane konserwy - magazyn kulinarny - piątek, 27 grudnia 7:05
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Bieszczadzkie inspiracje - magazyn kulinarny - piątek, 27 grudnia 7:35
- Okrasa łamie przepisy: Pradawna prażucha - magazyn kulinarny - piątek, 27 grudnia 11:20 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Nowa kuchnia kujawska - magazyn kulinarny - piątek, 27 grudnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Dwa talerze w Łańsku - magazyn kulinarny - piątek, 27 grudnia 18:35 i 1 późniejsza emisja