Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Zapomniany lędźwian
magazyn kulinarny Polska 2023
W skrócie: | Lędźwian to dawna odmiana grochu, chętnie spożywania przez naszych przodków. Kiedyś nazywane grochem ubogich warzywo zainspiruje kucharza do przygotowania kilku potraw. Wśród nich znajdzie się zupa. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Lędźwian to dawna odmiana grochu, chętnie spożywania przez naszych przodków. Kiedyś nazywane grochem ubogich warzywo zainspiruje kucharza do przygotowania kilku potraw. Będą to zupa w stylu grochówki z dodatkiem aromatycznych kawałków łososia, kotlety mielone z buraczkami i chrzanem oraz placuszki drożdżowe z nadzieniem z lędźwianu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Nowy sezon grillowy - magazyn kulinarny - dziś, 28 marca 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Pyry z gzikiem i plińce z pomoćką - magazyn kulinarny - dziś, 28 marca 7:40
- Okrasa łamie przepisy: Polskie wędzonki - magazyn kulinarny - dziś, 28 marca 11:35 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Na huculskim szlaku - magazyn kulinarny - dziś, 28 marca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Mielone, ale rybne - magazyn kulinarny - dziś, 28 marca 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Placki ziemniaczane - magazyn kulinarny - dziś, 28 marca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Wszystko z gryki - magazyn kulinarny - dziś, 28 marca 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kurczak w trzech odsłonach - magazyn kulinarny - sobota, 29 marca 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Obiad z resztek - magazyn kulinarny - sobota, 29 marca 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Tradycyjny kurczak na nowo - magazyn kulinarny - sobota, 29 marca 8:05