Okrasa łamie przepisy: Kuchnia dla morsa

Okrasa łamie przepisy: Kuchnia dla morsa

magazyn kulinarny Polska 2020   b.o.
W skrócie:Prowadzący, nie bacząc na przejmujące zimno, zanurzy się w Bałtyku. Następnie opowie o kuchni dla tzw. morsów. Zaprezentuje przepisy na rozgrzewające potrawy, które można zjeść tuż po wyjściu z wody.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
środa, 26 lutego
za 4 dni
12:00 TVP Kobieta (z napisami)
środa, 5 marca
za 11 dni
19:15 TVP Rozrywka (z napisami)
czwartek, 6 marca
za 12 dni
7:45 TVP Rozrywka (z napisami)

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Prowadzący, nie bacząc na przejmujące zimno, zanurzy się w Bałtyku. Następnie opowie o kuchni dla tzw. morsów. Zaprezentuje przepisy na łatwe i rozgrzewające potrawy, które można zjeść tuż po wyjściu z wody. Sięgnie ponadto po makrelę, która jest doskonale wszystkim znana w wersji wędzonej. Karol pokaże, jak inaczej przyrządzić tę smaczną rybę. Poda ją w wersji smażonej, duszonej w pikantnym sosie, a także pieczonej na ruszcie.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także