Okrasa łamie przepisy: Kiszonki zdrowe i smaczne
W skrócie: | Karol pokaże, że z kiszonek przygotować smaczne potrawy. Będą to: tatar z wołowiny, zupa z kiszonych pomidorów na perliczce oraz placki z soczewicy i szpinaku z salsą z kiszonych buraków. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 10 kwietnia za 8 dni |
19:15 | TVP Rozrywka (z napisami) |
piątek, 11 kwietnia za 9 dni |
7:40 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Kiszenie to jedna z najpopularniejszych metod przechowywania żywności. Dzięki niej produkty stają się bogate w żywe kultury bakterii. Karol pokaże, że z kiszonek można przygotować ciekawe i smaczne potrawy. Będą: tatar z wołowiny z dodatkiem kiszonej rzodkiewki i czosnku, zupa z kiszonych pomidorów na perliczce oraz wegetariańskie placki z soczewicy i szpinaku z salsą z kiszonych buraków.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Polskie wędzonki - magazyn kulinarny - dziś, 2 kwietnia 7:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Specjały ze Wzgórz Dylewskich - magazyn kulinarny - dziś, 2 kwietnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniane mirabelki - magazyn kulinarny - dziś, 2 kwietnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Przy wspólnym stole - magazyn kulinarny - dziś, 2 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Pomorska jagnięcina - magazyn kulinarny - dziś, 2 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Niecodzienna kukurydza - magazyn kulinarny - dziś, 2 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na dziko - magazyn kulinarny - dziś, 2 kwietnia 19:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Jak jeść by dłużej żyć - magazyn kulinarny - czwartek, 3 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Na flądry do Ustki - magazyn kulinarny - czwartek, 3 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Festiwal ziemniaka - magazyn kulinarny - czwartek, 3 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja