Okrasa łamie przepisy: Kaszubskie przysmaki z dziczyzny
W skrócie: | Karol Okrasa wyrusza na Kaszuby, by spotkać się z panem Darkiem, który słynie ze wspaniałych wyrobów z dziczyzny. Przygotowuje m.in. myśliwski kapuśniak i podwędzaną perliczkę pieczoną na kamieniu. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Tym razem Karol wyrusza na Kaszuby, by spotkać się z mieszkającym w tamtych okolicach panem Darkiem. Słynie on ze wspaniałych wyrobów z dziczyzny. Mięso to ma równie wielu miłośników, co krytyków. Smakuje bowiem zupełnie inaczej niż to, pochodzące ze zwierząt hodowlanych, choć znawcy twierdzą, że jest od niego o wiele zdrowsze i mniej kaloryczne. Karol Okrasa przygotowuje dwa dania z dziczyzny, a krytykom tego mięsa zaproponuje perliczkę, która smakuje jak połączenie dziczyzny z drobiem. Prowadzący przygotuje myśliwski kapuśniak, podwędzaną perliczkę pieczoną na kamieniu i kopytka z ragout z dziczyzny.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Największe kartacze - magazyn kulinarny - dziś, 21 stycznia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Trzy razy ziemniaki - magazyn kulinarny - dziś, 21 stycznia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kurczak w trzech odsłonach - magazyn kulinarny - dziś, 21 stycznia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Sery z Żuław - magazyn kulinarny - dziś, 21 stycznia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Żywiecka brukiew - magazyn kulinarny - środa, 22 stycznia 7:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Polskie wersje światowej klasyki - magazyn kulinarny - środa, 22 stycznia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Golonka inaczej - magazyn kulinarny - środa, 22 stycznia 16:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Obiad z resztek - magazyn kulinarny - środa, 22 stycznia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Schabowy z kością na grill - magazyn kulinarny - środa, 22 stycznia 19:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Trzy omlety - magazyn kulinarny - czwartek, 23 stycznia 12:00