Okrasa łamie przepisy: Kaszubskie przysmaki z dziczyzny
W skrócie: | Karol Okrasa wyrusza na Kaszuby, by spotkać się z panem Darkiem, który słynie ze wspaniałych wyrobów z dziczyzny. Przygotowuje m.in. myśliwski kapuśniak i podwędzaną perliczkę pieczoną na kamieniu. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 21 lutego dziś |
7:45 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Tym razem Karol wyrusza na Kaszuby, by spotkać się z mieszkającym w tamtych okolicach panem Darkiem. Słynie on ze wspaniałych wyrobów z dziczyzny. Mięso to ma równie wielu miłośników, co krytyków. Smakuje bowiem zupełnie inaczej niż to, pochodzące ze zwierząt hodowlanych, choć znawcy twierdzą, że jest od niego o wiele zdrowsze i mniej kaloryczne. Karol Okrasa przygotowuje dwa dania z dziczyzny, a krytykom tego mięsa zaproponuje perliczkę, która smakuje jak połączenie dziczyzny z drobiem. Prowadzący przygotuje myśliwski kapuśniak, podwędzaną perliczkę pieczoną na kamieniu i kopytka z ragout z dziczyzny.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Smak jesiennej maliny - magazyn kulinarny - dziś, 21 lutego 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kaszubskie żytnie pieczywo - magazyn kulinarny - dziś, 21 lutego 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Suflet z ogniska - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Nowa kuchnia kujawska - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia na ziarnku grochu - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 7:50
- Okrasa łamie przepisy: Zimne sosy jogurtowe - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 8:40 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Ryby na wiosennym grillu - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Pradawna prażucha - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 14:30 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Zapomniany lędźwian - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 15:25 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Wrapy czy zawijańce? - magazyn kulinarny - sobota, 22 lutego 16:20 i 2 późniejsze emisje