Okrasa łamie przepisy: Indyk inaczej
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie: | W leśnej kurpiowskiej chatce Karol Okrasa przygotuje potrawy z indyka: zupę gulaszową ze skrzydeł z ciecierzycą i pomidorami, pasztet z żołądków z jabłkiem i porem oraz uda duszone w piwie jałowcowym. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 24 lutego pojutrze |
21:50 | TVP ABC (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
W leśnej kurpiowskiej chatce Karol Okrasa przygotuje oryginalne potrawy z indyka. Pierwszą propozycją będzie zupa gulaszowa ze skrzydeł indyczych z ciecierzycą i pomidorami. Następnie kucharz przyrządzi szybki pasztet z żołądków indyczych z jabłkiem i porem. Trzecią potrawą będą delikatne uda indycze duszone w kurpiowskim piwie jałowcowym.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Pradawna prażucha - magazyn kulinarny - dziś, 22 lutego 21:50
- Okrasa łamie przepisy: Nowa kuchnia kujawska - magazyn kulinarny - niedziela, 23 lutego 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Krótka historia gryki - magazyn kulinarny - niedziela, 23 lutego 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Smak mięsa z kością - magazyn kulinarny - niedziela, 23 lutego 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Smak jesiennej maliny - magazyn kulinarny - poniedziałek, 24 lutego 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Kaszubskie żytnie pieczywo - magazyn kulinarny - poniedziałek, 24 lutego 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Polska kaszanka - magazyn kulinarny - poniedziałek, 24 lutego 11:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Inne gołąbki - magazyn kulinarny - poniedziałek, 24 lutego 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Trzy razy ziemniaki - magazyn kulinarny - poniedziałek, 24 lutego 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Ryby nad Bugiem - magazyn kulinarny - poniedziałek, 24 lutego 19:15 i 1 późniejsza emisja