Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na grzybobraniu
W skrócie: | Karol Okrasa wyruszy do pomorskich lasów na grzybobranie. Potem pokaże, jakie potrawy można przygotować z borowików i podgrzybków, a także takich gatunków jak siedzuń sosnowy zwany kozią brodą. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol wyruszy do pomorskich lasów na grzybobranie. Potem pokaże, jakie potrawy można przygotować z borowików i podgrzybków, a także takich gatunków jak siedzuń sosnowy zwany kozią brodą czy twardzioszek czosnkowy. Przygotuje trzy potrawy: królika duszonego w kociołku z borowikami, naleśnik z kozią brodą w śmietanie, a na koniec wędzone polędwiczki z królika z duszonymi podgrzybkami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kociewskie smakołyki - magazyn kulinarny - dziś, 3 stycznia 7:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - dziś, 3 stycznia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Elegancja na Batorym - magazyn kulinarny - dziś, 3 stycznia 11:35 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Ciasta z ognia - magazyn kulinarny - dziś, 3 stycznia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia na ziarnku grochu - magazyn kulinarny - dziś, 3 stycznia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Grzybobranie w Borach Tucholskich - magazyn kulinarny - dziś, 3 stycznia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - dziś, 3 stycznia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Jeżyny na polskim talerzu - magazyn kulinarny - sobota, 4 stycznia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Zimne ryby na Biebrzy - magazyn kulinarny - sobota, 4 stycznia 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Polska kaszanka - magazyn kulinarny - sobota, 4 stycznia 7:55