Okrasa łamie przepisy: Dzikie kanapki z ognia
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Karol Okrasa przygotuje kanapki w warunkach piknikowych przy ognisku. Do pierwszego zestawu użyje pieczonych kawałków łososia i smażonej sałaty rzymskiej. W drugim znajdą się upieczone żeberka. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 19 listopada pojutrze |
12:00 | TVP Kobieta (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa przygotuje kanapki w warunkach piknikowych przy ognisku. Do pierwszego zestawu użyje pieczonych kawałków łososia i smażonej sałaty rzymskiej. W drugim znajdą się upieczone na ruszcie żeberka wieprzowe z serem. Trzecia propozycja, wegańska, będzie zawierać mięso sojowe i ser.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Smak lawendy - magazyn kulinarny - dziś, 17 listopada 7:20
- Okrasa łamie przepisy: Konfitura z zielonych orzechów - magazyn kulinarny - dziś, 17 listopada 7:50 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Domowe keczupy - magazyn kulinarny - dziś, 17 listopada 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Owoce po nalewkach - magazyn kulinarny - poniedziałek, 18 listopada 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Trzy omlety - magazyn kulinarny - poniedziałek, 18 listopada 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Nowa kuchnia kujawska - magazyn kulinarny - poniedziałek, 18 listopada 11:15 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Jurajskie pieczonki - magazyn kulinarny - poniedziałek, 18 listopada 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kozienickie przysmaki - magazyn kulinarny - poniedziałek, 18 listopada 16:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Jeżyny na polskim talerzu - magazyn kulinarny - poniedziałek, 18 listopada 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Polskie wersje światowej klasyki - magazyn kulinarny - poniedziałek, 18 listopada 19:15 i 1 późniejsza emisja