Okrasa łamie przepisy: Mielone, ale rybne
W skrócie: | Karol udowodni, że ryby również nadają się do kotletów mielonych. Kucharz przygotuje trzy potrawy. Będzie młoda kapusta podana z sosem serowym, klopsy marynowane w słoiku i fishburger z buraczkami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 23 listopada pojutrze |
7:50 | TVP Rozrywka (z napisami) |
niedziela, 24 listopada za 3 dni |
7:15 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol jedzie na Mazury, gdzie udowodni, że mielone nie muszą być tylko z mięsa wieprzowego czy wołowego. Ryby słodkowodne również nadają się do nich znakomicie. Kucharz przygotuje trzy potrawy z wykorzystaniem mielonego mięsa ze świeżych ryb. Będzie młoda kapusta faszerowana mięsem z trzech gatunków ryb podana z sosem serowym, klopsy rybne marynowane w słoiku oraz fishburger z buraczkami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Placki ziemniaczane - magazyn kulinarny - dziś, 21 listopada 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Inne gołąbki - magazyn kulinarny - dziś, 21 listopada 16:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kiszonki zdrowe i smaczne - magazyn kulinarny - dziś, 21 listopada 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kozienickie przysmaki - magazyn kulinarny - dziś, 21 listopada 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Krótka historia gryki - magazyn kulinarny - piątek, 22 listopada 11:35
- Okrasa łamie przepisy: Miód pachnący lasem - magazyn kulinarny - piątek, 22 listopada 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Dorsz w górach - magazyn kulinarny - piątek, 22 listopada 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Domowe musztardy - magazyn kulinarny - piątek, 22 listopada 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Specjały ze Wzgórz Dylewskich - magazyn kulinarny - piątek, 22 listopada 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Konfitura z zielonych orzechów - magazyn kulinarny - sobota, 23 listopada 7:20