Okrasa łamie przepisy: Mielone, ale rybne
W skrócie: | Karol udowodni, że ryby również nadają się do kotletów mielonych. Kucharz przygotuje trzy potrawy. Będzie młoda kapusta podana z sosem serowym, klopsy marynowane w słoiku i fishburger z buraczkami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 21 marca za 12 dni |
19:15 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol jedzie na Mazury, gdzie udowodni, że mielone nie muszą być tylko z mięsa wieprzowego czy wołowego. Ryby słodkowodne również nadają się do nich znakomicie. Kucharz przygotuje trzy potrawy z wykorzystaniem mielonego mięsa ze świeżych ryb. Będzie młoda kapusta faszerowana mięsem z trzech gatunków ryb podana z sosem serowym, klopsy rybne marynowane w słoiku oraz fishburger z buraczkami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Na jagody - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 marca 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Żeberka na trzy sposoby - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 marca 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Opowieść o gofrach - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 marca 11:15 i 5 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 marca 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: W starej piekarni - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 marca 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kurki na trzy sposoby - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 marca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Mielone na szpadzie - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 marca 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - wtorek, 11 marca 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Zamorskie produkty na polskim stole - magazyn kulinarny - wtorek, 11 marca 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Dziczyzna o egzotycznym smaku - magazyn kulinarny - wtorek, 11 marca 18:40 i 1 późniejsza emisja