Okrasa łamie przepisy: Mielone, ale rybne

Okrasa łamie przepisy: Mielone, ale rybne

magazyn kulinarny Polska 2020   b.o.
W skrócie:Karol udowodni, że ryby również nadają się do kotletów mielonych. Kucharz przygotuje trzy potrawy. Będzie młoda kapusta podana z sosem serowym, klopsy marynowane w słoiku i fishburger z buraczkami.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
sobota, 23 listopada
pojutrze
7:50 TVP Rozrywka (z napisami)
niedziela, 24 listopada
za 3 dni
7:15 TVP Rozrywka (z napisami)

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol jedzie na Mazury, gdzie udowodni, że mielone nie muszą być tylko z mięsa wieprzowego czy wołowego. Ryby słodkowodne również nadają się do nich znakomicie. Kucharz przygotuje trzy potrawy z wykorzystaniem mielonego mięsa ze świeżych ryb. Będzie młoda kapusta faszerowana mięsem z trzech gatunków ryb podana z sosem serowym, klopsy rybne marynowane w słoiku oraz fishburger z buraczkami.

Twórcy (pokaż wszystkich)