
Food NetworkProgram TV na Sobota 12.04.2025
6:00
Rewolucja na talerzu (1/8)magazyn kulinarny
W kolejnym odcinku Olga i Agata proponują miłośnikom orientalnych smaków kebab z kurczaka z odchudzonym sosem tzatzyki i chlebkiem lavash. Są i inne propozycje, jak domowy hamburger i pizza.
6:35
Rewolucja na talerzu (2/8)magazyn kulinarny
Agata i Olga prezentują przepisy na smaczne i nietuczące pierogi. Pierwszy to pieczone pierogi z boczniakami. Kolejny - azjatyckie pierożki gotowane na parze z imbirem, kolendrą i chilli.
7:10
Makłowicz w Polsce (3/8)magazyn kulinarny
Robert Makłowicz odwiedza nadodrzańskie miasteczka. Degustuje m.in. jagnięcinę z rusztu z miejscowymi dodatkami, podziwia jedną z pierwszych winnic w III RP oraz przyrządza ekologiczną sałatkę.
7:45
Makłowicz w Polsce (4/8)magazyn kulinarny
Dawniej okolice Zielonej Góry otaczały winorośle. Po latach PRL-owskiej zapaści odradza się tutejsza produkcja wina. Robert Makłowicz przybliża widzom teraźniejszość lubuskiego winiarstwa.
8:20
Wiem, co jem i wiem, co kupuję (1/12)magazyn poradnikowy
Kasia Bosacka bierze pod lupę masło. Sprawdza, czy zawarty w nim tłuszcz rzeczywiście wywołuje choroby serca oraz jak na ludzki organizm wpływa cholesterol. Dowiaduje się, kto powinien unikać masła.
9:05
Wiem, co jem i wiem, co kupuję (2/12)magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka sprawdzi, jak powinna być oznakowana żywność ekologiczna oraz kto wydaje certyfikaty świadczące o jej jakości. W segmencie poświęconym kupowaniu będzie mowa o walizkach.
9:50
MasterChef (10/14)program rozrywkowy
Uczestnicy odwiedzają Dijon, znane z produkcji musztardy. Zostają oni zaproszeni do restauracji z gwiazdką Michelin. Muszą stworzyć autorskie danie, w którym musztarda będzie grać główną rolę.
11:20
Apetyt na miłość (5/10)program rozrywkowy
Paweł spotyka się z przyjaciółmi, mimo to czuje, że czegoś mu w życiu brak. Jest bowiem singlem od zawsze i od pewnego czasu mu to coraz bardziej doskwiera. Miłości postanowił poszukać w programie.
12:20
Makłowicz w drodze (6/10)magazyn kulinarny
Podczas wyprawy do Phnom Penh Robert Makłowicz odwiedza miejskie targi. Kupuje naczynia do gotowania, przebiera w wiktuałach i podziwia kolonialną francuską architekturę. Gości w pałacu królewskim.
12:55
Makłowicz w drodze (7/10)magazyn kulinarny
Robert Makłowicz zmierza do miasta Ban Lung. Trafia na historyczny szlak Ho-Chi-Minha i przypomina wydarzenia wojny wietnamskiej. Ogląda plantację nerkowców. Podaje przepis na sałatkę z mango.
- 13:30Symon gotuje w ogrodzie (13/14)
magazyn kulinarny
Michael Symon udowadnia, że przygotowywanie dań na grillu może być łatwe i przyjemne, a potrawy pełne smaku. Podczas gotowania wspomina kulinarne historie i zdradza najlepsze triki na grillowanie.
- 14:05Symon gotuje w ogrodzie (14)
magazyn kulinarny
Michael Symon udowadnia, że przygotowywanie dań na grillu może być łatwe i przyjemne, a potrawy pełne smaku. Podczas gotowania wspomina kulinarne historie i zdradza najlepsze triki na grillowanie.
14:40
Najsłodszy wielkanocny koszyk (3/5)magazyn kulinarny
Pięciu piekarzy otrzymuje koszyki ze składnikami, których muszą użyć w deserach. Na początek szykują ciasteczka przekładane nadzieniem. W drugiej rundzie zaprezentują wypieki z dodatkiem pianek.
15:40
Najsłodszy wielkanocny koszyk (4/5)magazyn kulinarny
Sunny Anderson rzuca wyzwanie siedmiu utalentowanym piekarzom, aby stworzyli jadalne arcydzieła inspirowane klasycznymi wielkanocnymi słodyczami. Zwycięzca zabierze do domu główną nagrodę.
16:45
Posiekani (14/19)teleturniej kulinarny
Szefowie kuchni rywalizują przed trójką ekspertów. Muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. Mają na to zaledwie dwadzieścia minut. W każdej rundzie odpada jeden uczestnik.
- 17:50Misja: kolacja (1/4)
serial dokumentalny
Robert Irwin podejmie się pozornie niemożliwych do wykonania zadań. Będzie musiał przygotować i podać grupom oczekujących i głodnych gości pyszne posiłki przed upływem wyznaczonego czasu.
18:50
Wiem, co jem i wiem, co kupuję (2/12)magazyn poradnikowy
Kasia wyjaśnia, czy produkty ekologiczne mają więcej składników odżywczych niż przemysłowe. Według prawa produkt ekologiczny to taki, który w 95% wyprodukowano ze składników ekologicznych.
19:35
Wiem, co jem (2/15)magazyn poradnikowy
Batony są popularną i łatwo dostępną przekąską. Katarzyna Bosacka przyjrzy się dostępnym na naszym rynku batonom i pomoże wybrać te, które posiadają również wartości odżywcze.
- 20:05Star Vs Food: Malaysia (5/10)
reality show
Malezyjskie gwiazdy uczą się gotować od znanych szefów kuchni, przygotowując wyjątkowe kolacje dla swoich przyjaciół lub rodziny.
- 20:40Star Vs Food: Malaysia (6/10)
reality show
Malezyjskie gwiazdy uczą się gotować od znanych szefów kuchni, przygotowując wyjątkowe kolacje dla swoich przyjaciół lub rodziny.
21:15
Kuchenne rewolucje (11/13)program rozrywkowy
W Kamieńcu Wrocławskim Sebastian z narzeczoną otworzyli Restaurację Filmową. Z nazwą lokal wiąże jedynie parę zakurzonych rekwizytów. Szef kuchni lubi postawić na swoim, co rodzi wiele konfliktów.
22:20
Kuchenne rewolucje (12/13)program rozrywkowy
23-letnia Patrycja została właścicielką restauracji. Kobiecie brakuje doświadczenia w prowadzeniu tego typu lokalu. Interes co miesiąc przynosi straty, do czego dochodzą konflikty z pracownikami.
23:20
Makłowicz w Polsce (3/8)magazyn kulinarny
Robert Makłowicz odwiedza nadodrzańskie miasteczka. Degustuje m.in. jagnięcinę z rusztu z miejscowymi dodatkami, podziwia jedną z pierwszych winnic w III RP oraz przyrządza ekologiczną sałatkę.
23:55
Makłowicz w Polsce (4/8)magazyn kulinarny
Dawniej okolice Zielonej Góry otaczały winorośle. Po latach PRL-owskiej zapaści odradza się tutejsza produkcja wina. Robert Makłowicz przybliża widzom teraźniejszość lubuskiego winiarstwa.
0:30
Rewolucja na talerzu (1/8)magazyn kulinarny
W kolejnym odcinku Olga i Agata proponują miłośnikom orientalnych smaków kebab z kurczaka z odchudzonym sosem tzatzyki i chlebkiem lavash. Są i inne propozycje, jak domowy hamburger i pizza.
1:05
Rewolucja na talerzu (2/8)magazyn kulinarny
Agata i Olga prezentują przepisy na smaczne i nietuczące pierogi. Pierwszy to pieczone pierogi z boczniakami. Kolejny - azjatyckie pierożki gotowane na parze z imbirem, kolendrą i chilli.
1:40
Apetyt na miłość (5/10)program rozrywkowy
Paweł spotyka się z przyjaciółmi, mimo to czuje, że czegoś mu w życiu brak. Jest bowiem singlem od zawsze i od pewnego czasu mu to coraz bardziej doskwiera. Miłości postanowił poszukać w programie.
2:40
Kuchnia dla odważnych (5/8)magazyn kulinarny
Walenty odwiedza restaurację Szamma w Gliwicach. Pracującym tam kucharzom przywozi wołowe i końskie penisy. Nie wywołuje tym zaskoczenia, gdyż w menu można znaleźć m.in. żelki z penisów jeleni.
3:15
Kuchnia dla odważnych (6/8)magazyn kulinarny
Walenty i jego kolega Kuba urządzają grilla. Na ruszt, zamiast zwyczajnej kiełbasy, wrzucają... gołębie. Ptaki otrzymują od hodowcy spod Krakowa. Z piersi przyrządzają szaszłyki, a z korpusów rosół.
3:50
Z gruntu zdrowo (4/6)magazyn poradnikowy
Tadeusz Muller porozmawia o sposobie uprawy i właściwościach pora z Krzysztofem Stecem, właścicielem gospodarstwa w Ołtarzewie. W jego szklarni przyrządzi sałatkę z pora i fasoli podaną z kurkami.
4:25
Niesamowita kuchnia azjatycka według Ching (5/10)magazyn kulinarny
Widzowie udają się w podróż z Ching-He Huang. Wspólnie przeżyją kulinarną przygodę w jej rodzinnej Azji, gdzie mistrzyni kuchni odkrywa regionalne dania i tworzy własne przepisy.
5:00
Niesamowita kuchnia azjatycka według Ching (6/10)magazyn kulinarny
Widzowie udają się w podróż z Ching-He Huang. Wspólnie przeżyją kulinarną przygodę w jej rodzinnej Azji, gdzie mistrzyni kuchni odkrywa regionalne dania i tworzy własne przepisy.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI