Kuchnia dla odważnych (5/8)
W skrócie: | Walenty odwiedza restaurację Szamma w Gliwicach. Pracującym tam kucharzom przywozi wołowe i końskie penisy. Nie wywołuje tym zaskoczenia, gdyż w menu można znaleźć m.in. żelki z penisów jeleni. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 13 kwietnia za 11 dni |
2:40 | Food Network |
Opis
Walenty Kania, pochodzący z Karpat kucharz, właściciel słynnego krakowskiego foodtrucka, z którego serwuje nietypowe dania, wyrusza w Polskę, aby przetestować podniebienia Polaków. Jest specjalistą od podrobów, które mają zarówno swoich zwolenników, jak i zagorzałych przeciwników. Ale nie tylko podroby zagoszczą w jego kuchni na kółkach.
Walenty odwiedza restaurację Szamma w Gliwicach. Pracującym tam znajomym kucharzom przywozi wołowe i końskie penisy. Nie wywołuje tym jednak zaskoczenia, gdyż w lokalnym menu od dawna można znaleźć tak ekstrawaganckie dania jak np. żelki z penisów jeleni podawane z rokitnikowymi lodami. Gospodarze i ich gość razem przyrządzają ten deser, a także zupę dyniową z końskim penisem i czipsy z penisa wołowego podawane z opiekanymi ziemniakami. Czy znajdą się chętni do spróbowania tak wyszukanego obiadu?
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Walenty Kania gospodarz
Zobacz także
- Kuchnia dla odważnych (1/8) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 5 na 6 kwietnia 2:40
- Kuchnia dla odważnych (2/8) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 5 na 6 kwietnia 3:15
- Kuchnia dla odważnych (3/8) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 6 na 7 kwietnia 2:40
- Kuchnia dla odważnych (4/8) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 6 na 7 kwietnia 3:15
- Kuchnia dla odważnych (6/8) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 12 na 13 kwietnia 3:15
- Kuchnia dla odważnych (7/8) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 13 na 14 kwietnia 2:40
- Kuchnia dla odważnych (8) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 13 na 14 kwietnia 3:15