Rewolucja na talerzu (2/8)
magazyn kulinarny Polska 2010
W skrócie: | Agata i Olga prezentują przepisy na smaczne i nietuczące pierogi. Pierwszy to pieczone pierogi z boczniakami. Kolejny - azjatyckie pierożki gotowane na parze z imbirem, kolendrą i chilli. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 7 grudnia za 5 dni |
6:35 | Food Network |
Opis
Pierogi są potrawą lubianą i cenioną przez Polaków, jednak zapracowane panie domu nie zawsze mają czas na to, aby przygotować je samodzielnie. Agata i Olga tradycyjnie zaprezentują trzy przepisy na smaczne i nietuczące dania. Pierwsza propozycja to pieczone pierogi z grzybami. Prowadzące proponują, by farsz do nich przyrządzić na bazie boczniaków, które uchodzą za najzdrowsze z dostępnych na naszym rynku grzybów. Smak potrawy zostanie dodatkowo wzbogacony o orzechy włoskie. Kolejne przepis to azjatyckie pierożki gotowane na parze z dodatkiem imbiru, kolendry i chilli. Miłośnikom słodkości prowadzące proponują pierogi z nadzieniem śliwkowym, imbirem, miodem i migdałami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Agata Lewandowska gospodarz
- Olga Kwiecińska gospodarz
Zobacz także
- Rewolucja na talerzu (1/8) - magazyn kulinarny - sobota, 7 grudnia 6:00
- Rewolucja na talerzu (3/8) - magazyn kulinarny - niedziela, 8 grudnia 6:00
- Rewolucja na talerzu (4/8) - magazyn kulinarny - niedziela, 8 grudnia 6:35
- Rewolucja na talerzu (5/8) - magazyn kulinarny - sobota, 14 grudnia 6:00
- Rewolucja na talerzu (6/8) - magazyn kulinarny - sobota, 14 grudnia 6:35
- Rewolucja na talerzu (7/8) - magazyn kulinarny - niedziela, 15 grudnia 6:00
- Rewolucja na talerzu (8) - magazyn kulinarny - niedziela, 15 grudnia 6:35