Okrasa łamie przepisy: Zimne ryby na Biebrzy
W skrócie: | Karol rusza na spływ Biebrzą. W pierwszej kolejności przyrządzi klopsiki ze szczupaka. Zaprezentuje też przepisy na pstrąga z zimnym rosołem z buraka oraz tatara ze szczupaka z marynowanym kalafiorem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 5 stycznia dziś |
7:20 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa wyrusza na kulinarny spływ Biebrzą. Czeka go spore wyzwanie, ponieważ na terenie Biebrzańskiego Parku Narodowego nie można używać otwartego ognia. Będzie musiał zatem wykazać się kreatywnością i przygotować pyszne dania na zimno. Wykorzysta do nich ryby słodkowodne występujące w polskich rzekach. W pierwszej kolejności mistrz kuchni przyrządzi klopsiki ze szczupaka, które poda wraz z misą sałat. Zaprezentuje także przepisy na pstrąga z zimnym rosołem z czerwonego buraka oraz tatara ze szczupaka z marynowanym kalafiorem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Smak czarnego czosnku - magazyn kulinarny - dziś, 5 stycznia 7:50 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Na polskim transatlantyku - magazyn kulinarny - dziś, 5 stycznia 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Gęś jak malowana - magazyn kulinarny - poniedziałek, 6 stycznia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Dziczyzna i karp na dziko - magazyn kulinarny - poniedziałek, 6 stycznia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniana brukiew - magazyn kulinarny - poniedziałek, 6 stycznia 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Smak jesiennych wykopków - magazyn kulinarny - poniedziałek, 6 stycznia 21:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Grzybobranie w Borach Tucholskich - magazyn kulinarny - wtorek, 7 stycznia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - wtorek, 7 stycznia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Zamorski indyk - magazyn kulinarny - wtorek, 7 stycznia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia nad Drwęcą - magazyn kulinarny - wtorek, 7 stycznia 16:10