Okrasa łamie przepisy: Zimne ryby na Biebrzy
W skrócie: | Karol rusza na spływ Biebrzą. W pierwszej kolejności przyrządzi klopsiki ze szczupaka. Zaprezentuje też przepisy na pstrąga z zimnym rosołem z buraka oraz tatara ze szczupaka z marynowanym kalafiorem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa wyrusza na kulinarny spływ Biebrzą. Czeka go spore wyzwanie, ponieważ na terenie Biebrzańskiego Parku Narodowego nie można używać otwartego ognia. Będzie musiał zatem wykazać się kreatywnością i przygotować pyszne dania na zimno. Wykorzysta do nich ryby słodkowodne występujące w polskich rzekach. W pierwszej kolejności mistrz kuchni przyrządzi klopsiki ze szczupaka, które poda wraz z misą sałat. Zaprezentuje także przepisy na pstrąga z zimnym rosołem z czerwonego buraka oraz tatara ze szczupaka z marynowanym kalafiorem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Hutnicza rewolucja w polskiej kuchni - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Tradycyjny kurczak na nowo - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Polskie wędzonki - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 8:25
- Okrasa łamie przepisy: Nowe sałatki rybne - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 8:40 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: W klasztornym garnku - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne sałatki z grilla - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 14:25 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Opowieść o gofrach - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 15:00
- Okrasa łamie przepisy: Inspiracje dubajską czekoladą - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 16:20 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Białe sosy - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 21:50 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - niedziela, 27 kwietnia 7:20 i 2 późniejsze emisje