Okrasa łamie przepisy: Zimne ryby na Biebrzy
W skrócie: | Karol rusza na spływ Biebrzą. W pierwszej kolejności przyrządzi klopsiki ze szczupaka. Zaprezentuje też przepisy na pstrąga z zimnym rosołem z buraka oraz tatara ze szczupaka z marynowanym kalafiorem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 19 listopada za 12 dni |
18:40 | TVP Rozrywka (z napisami) |
środa, 20 listopada za 13 dni |
7:10 | TVP Rozrywka |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa wyrusza na kulinarny spływ Biebrzą. Czeka go spore wyzwanie, ponieważ na terenie Biebrzańskiego Parku Narodowego nie można używać otwartego ognia. Będzie musiał zatem wykazać się kreatywnością i przygotować pyszne dania na zimno. Wykorzysta do nich ryby słodkowodne występujące w polskich rzekach. W pierwszej kolejności mistrz kuchni przyrządzi klopsiki ze szczupaka, które poda wraz z misą sałat. Zaprezentuje także przepisy na pstrąga z zimnym rosołem z czerwonego buraka oraz tatara ze szczupaka z marynowanym kalafiorem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Cysterska kuchnia piwna - magazyn kulinarny - dziś, 7 listopada 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Pyry z gzikiem i plińce z pomoćką - magazyn kulinarny - dziś, 7 listopada 18:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kuchnia płynąca maślanką - magazyn kulinarny - dziś, 7 listopada 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Suflet z ogniska - magazyn kulinarny - piątek, 8 listopada 11:35 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia orawska - magazyn kulinarny - piątek, 8 listopada 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Kielecczyzny - magazyn kulinarny - piątek, 8 listopada 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Wszystko z gryki - magazyn kulinarny - piątek, 8 listopada 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Znane zupy w wersji rybnej - magazyn kulinarny - piątek, 8 listopada 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kwiaty czarnego bzu - magazyn kulinarny - sobota, 9 listopada 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe kluski z serem - magazyn kulinarny - sobota, 9 listopada 7:50 i 1 późniejsza emisja