Okrasa łamie przepisy: Białe sosy

Okrasa łamie przepisy: Białe sosy

magazyn kulinarny Polska 2025   b.o.
W skrócie:Kucharz przygotuje dorsza na czarno z białym sosem porowym, szare kluski ziemniaczane z sosem, pieczarkami i wędzonym pstrągiem oraz kurczaka duszonego w sosie z pasternakiem i pieczarkami.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
sobota, 29 marca
za 5 dni
14:25 TVP 1 (z napisami)
poniedziałek, 31 marca
za 7 dni
11:15 TVP 2 (z napisami)
piątek, 4 kwietnia
za 11 dni
11:35 TVP 1 (z napisami)
sobota, 5 kwietnia
za 12 dni
15:25 TVP Polonia
sobota, 5 kwietnia
za 12 dni
16:20 TVP HD

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Trudno sobie dzisiaj wyobrazić najprostszy posiłek bez dodatku sosu. Karol Okrasa skupi się tym razem na tych białych. Przygotuje dorsza na czarno z białym sosem porowym, szare kluski ziemniaczane z białym sosem, pieczarkami i wędzonym pstrągiem oraz kurczaka duszonego w białym sosie z pasternakiem i pieczarkami.

Twórcy (pokaż wszystkich)