Okrasa łamie przepisy: Zielona kuchnia
W skrócie: | Karol Okrasa gości w jednej z najnowocześniejszych szklarni w Polsce, która mieści się pod Piotrkowem Trybunalskim. Przygotowuje m.in. sałatkę rybną z podpieczonym łososiem i krokiety z ciecierzycy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 20 marca za 10 dni |
12:00 | TVP Kobieta |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Wraz z końcem zimy zwiększa się ochota na spożywanie lżejszych potraw, najlepiej w towarzystwie nowalijek. W tym odcinku Karol Okrasa zabiera widzów do jednej z najnowocześniejszych szklarni w Polsce, która mieści się pod Piotrkowem Trybunalskim. Tu jest zielono i smacznie przez cały rok. W niezwykłej scenerii mistrz kuchni przygotuje: sałatę rybną z podpieczonym łososiem, krokiety z ciecierzycy w kremowym sosie śledziowym i sałatkę z gotowanego kurczaka ze świeżymi warzywami i orientalnym sosem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Na jagody - magazyn kulinarny - dziś, 10 marca 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Żeberka na trzy sposoby - magazyn kulinarny - dziś, 10 marca 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Opowieść o gofrach - magazyn kulinarny - dziś, 10 marca 11:15 i 5 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - dziś, 10 marca 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: W starej piekarni - magazyn kulinarny - dziś, 10 marca 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kurki na trzy sposoby - magazyn kulinarny - dziś, 10 marca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Mielone na szpadzie - magazyn kulinarny - dziś, 10 marca 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - wtorek, 11 marca 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Zamorskie produkty na polskim stole - magazyn kulinarny - wtorek, 11 marca 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Dziczyzna o egzotycznym smaku - magazyn kulinarny - wtorek, 11 marca 18:40 i 1 późniejsza emisja