Okrasa łamie przepisy: Patelnia z ogniska

Okrasa łamie przepisy: Patelnia z ogniska

magazyn kulinarny Polska 2025   b.o.
W skrócie:Karol Okrasa zaprezentuje potrawy z patelni, które będzie przygotowywał na ognisku. Pierwszą propozycją będzie gulasz z białej kiełbasy z kapustą pak choi, marchewką i świeżą kolendrą.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
sobota, 5 kwietnia
za 7 dni
14:25 TVP 1 (z napisami)
piątek, 11 kwietnia
za 13 dni
11:35 TVP 1 (z napisami)

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa zaprezentuje potrawy z patelni, które będzie przygotowywał na ognisku. Pierwszą propozycją kucharza będzie gulasz z białej kiełbasy doprawionej orientalnie z azjatycką kapustą pak choi, marchewką i świeżą kolendrą. Przyrządzi również pikantne, zapiekane młode ziemniaki z kruchą kiełbasą z jagnięciny, młodą białą kapustą i jajkiem. Ostatnie danie to szybki, domowy makaron z młodą kapustą, smażonymi boczniakami i okrasą z chrupiącej cebulki.

Twórcy (pokaż wszystkich)