Okrasa łamie przepisy: Smak rokitnika

Okrasa łamie przepisy: Smak rokitnika

magazyn kulinarny Polska 2020   b.o.
W skrócie:Rokitnik to roślina wciąż mało popularna i rzadko spotykana w polskiej kuchni. Karol udowodni, że można przyrządzić z niej wiele smacznych potraw. Przygotuje kaczą wątróbkę w sosie z owoców rokitnika.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
poniedziałek, 31 marca
za 12 dni
19:15 TVP Rozrywka (z napisami)
wtorek, 1 kwietnia
za 13 dni
7:45 TVP Rozrywka (z napisami)

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Rokitnik to roślina wciąż mało popularna i rzadko spotykana w polskiej kuchni. Karol Okrasa udowodni jednak, że można przyrządzić z niej wiele smacznych potraw. W programie przygotuje kaczą wątróbkę w sosie z owoców rokitnika z marchewkową sałatką z olejem z rokitnika, a także dorsza pieczonego w glazurze z rokitnika oraz sałatkę z pieczonym kozim serem i rokitnikowym dresingiem.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także