Okrasa łamie przepisy: Ryby na wiosennym grillu
W skrócie: | Karol przygotuje filety z okonia morskiego podane z sosem z roszponki, jabłek i orzechów. Następnie zrobi makrelę z sosem z jabłek, młodych cebulek i buraczków oraz pieczonego w popiele okonia. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 28 kwietnia za 12 dni |
19:15 | TVP Rozrywka (z napisami) |
wtorek, 29 kwietnia za 13 dni |
7:45 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol pokaże, jak w prosty i szybki sposób przygotować ryby na grillu. Nie zapomni również o dodatkach, czyli sosach. Przygotuje filety z okonia morskiego podane z sosem z roszponki, jabłek i orzechów. Następnie zrobi makrelę z sosem z jabłek, pieczonych młodych cebulek i buraczków oraz pieczonego w popiele okonia morskiego z wiosennymi zielonymi szparagami i sosem z jaj, orzechów i świeżych ziół.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Pomarańcze i mandarynki - magazyn kulinarny - dziś, 16 kwietnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Smak wędzonej śliwki - magazyn kulinarny - dziś, 16 kwietnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Pieczarki na trzy sposoby - magazyn kulinarny - dziś, 16 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Konfitura z zielonych orzechów - magazyn kulinarny - dziś, 16 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Królewski bażant (353) - magazyn kulinarny - dziś, 16 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Staropolski post - magazyn kulinarny - dziś, 16 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Ślady holenderskie na polskim stole - magazyn kulinarny - czwartek, 17 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Mielone, ale rybne - magazyn kulinarny - czwartek, 17 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Ryby z jeziora Wdzydze - magazyn kulinarny - czwartek, 17 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Inne gołąbki - magazyn kulinarny - czwartek, 17 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja