Okrasa łamie przepisy: Ryby na wiosennym grillu
W skrócie: | Karol przygotuje filety z okonia morskiego podane z sosem z roszponki, jabłek i orzechów. Następnie zrobi makrelę z sosem z jabłek, młodych cebulek i buraczków oraz pieczonego w popiele okonia. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 9 grudnia za 10 dni |
18:40 | TVP Rozrywka (z napisami) |
wtorek, 10 grudnia za 11 dni |
7:05 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol pokaże, jak w prosty i szybki sposób przygotować ryby na grillu. Nie zapomni również o dodatkach, czyli sosach. Przygotuje filety z okonia morskiego podane z sosem z roszponki, jabłek i orzechów. Następnie zrobi makrelę z sosem z jabłek, pieczonych młodych cebulek i buraczków oraz pieczonego w popiele okonia morskiego z wiosennymi zielonymi szparagami i sosem z jaj, orzechów i świeżych ziół.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Inne gołąbki - magazyn kulinarny - dziś, 29 listopada 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Jesienna dynia - magazyn kulinarny - dziś, 29 listopada 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Zimne sosy jogurtowe - magazyn kulinarny - dziś, 29 listopada 11:35 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Dziczyzna o egzotycznym smaku - magazyn kulinarny - dziś, 29 listopada 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Znane zupy w wersji rybnej - magazyn kulinarny - dziś, 29 listopada 16:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Elegancja na Batorym - magazyn kulinarny - dziś, 29 listopada 18:40 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Złoty rokitnik - magazyn kulinarny - dziś, 29 listopada 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Lubelskie cebularze - magazyn kulinarny - sobota, 30 listopada 7:20
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniane potrawy Lubelszczyzny - magazyn kulinarny - sobota, 30 listopada 7:50 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Krótka historia gryki - magazyn kulinarny - sobota, 30 listopada 8:05