Okrasa łamie przepisy: Bezglutenowa kuchnia
W skrócie: | Karol Okrasa zajmie się tematem nietolerancji na gluten, który można znaleźć w wielu produktach spożywczych, głównie w zbożach. Około jeden procent naszej populacji cierpi na celiakię. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 22 marca za 12 dni |
12:00 | TVP Kobieta |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa udziela odpowiedzi na pytania zadane przez widzów oraz zajmuje się tematem nietolerancji na gluten, który można znaleźć w wielu produktach spożywczych, głównie w zbożach. Około jeden procent naszej populacji cierpi na celiakię, czyli chorobę związaną z wytwarzaniem przez organizm przeciwciał skierowanych przeciwko tym białkom i powodujących uszkodzenie kosmków jelitowych. Prowadzący wychodzi naprzeciw oczekiwaniom widzów i przygotowuje trzy pyszne potraw pozbawione glutenu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Na jagody - magazyn kulinarny - dziś, 10 marca 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Żeberka na trzy sposoby - magazyn kulinarny - dziś, 10 marca 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Opowieść o gofrach - magazyn kulinarny - dziś, 10 marca 11:15 i 5 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - dziś, 10 marca 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: W starej piekarni - magazyn kulinarny - dziś, 10 marca 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kurki na trzy sposoby - magazyn kulinarny - dziś, 10 marca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Mielone na szpadzie - magazyn kulinarny - dziś, 10 marca 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - wtorek, 11 marca 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Zamorskie produkty na polskim stole - magazyn kulinarny - wtorek, 11 marca 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Dziczyzna o egzotycznym smaku - magazyn kulinarny - wtorek, 11 marca 18:40 i 1 późniejsza emisja