Okrasa łamie przepisy: Na polskim transatlantyku

Okrasa łamie przepisy: Na polskim transatlantyku

magazyn kulinarny Polska 2021   b.o.
W skrócie:Karol opowie o potrawach serwowanych na pokładach transatlantyków - Batorym i Piłsudskim. Elegancja i egzotyka kuchni zadziwiały pasażerów. Kucharz przygotuje trzy dania inspirowane dawnym menu.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
środa, 4 grudnia
za 13 dni
18:40 TVP Rozrywka (z napisami)

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol opowie o potrawach serwowanych na pokładach polskich transatlantyków - Batorym i Piłsudskim. Elegancja i egzotyka kuchni tych statków niejednokrotnie zadziwiały pasażerów. Kucharz przygotuje trzy dania inspirowane dawnym menu: rybę w tempurze z buraczkami po angielsku, kurczaka a la Bourguignon oraz smażoną na złoto makrelę z sałatką z marynowanej rzepy.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także