Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Trzy kotlety
W skrócie: | Kucharz przygotuje trzy kotlety - panierowane z polędwiczki wieprzowej z makaronem z warzyw; stek z antrykotu z kością, podany z pieczonymi porami i konfiturą z cebuli oraz kotlety z jajek z grzybami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Znany kucharz wyrusza do Kotliny Kłodzkiej, by w malowniczych, jesiennych okolicznościach przyrody przygotować trzy różne kotlety - panierowane kotleciki z polędwiczki wieprzowej z kolorowym "makaronem" z warzyw; stek z wołowego antrykotu z kością (tzw. tomahawk), podany z pieczonymi porami i konfiturą z cebuli oraz kotlety z jajek z grzybami w panierce z grzanek. Przy okazji przypomina widzom, jaka jest historia tych potraw w naszym kraju.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kuchnia na kościach - magazyn kulinarny - dziś, 15 kwietnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Fasole zamiast ziemniaka - magazyn kulinarny - dziś, 15 kwietnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Dzikie kanapki z ognia - magazyn kulinarny - dziś, 15 kwietnia 11:35
- Okrasa łamie przepisy: Sosy ze świeżych ziół - magazyn kulinarny - dziś, 15 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Smak lawendy - magazyn kulinarny - dziś, 15 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Pomarańcze i mandarynki - magazyn kulinarny - dziś, 15 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Smak wędzonej śliwki - magazyn kulinarny - dziś, 15 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Patelnia z ogniska - magazyn kulinarny - środa, 16 kwietnia 7:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Pieczarki na trzy sposoby - magazyn kulinarny - środa, 16 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Konfitura z zielonych orzechów - magazyn kulinarny - środa, 16 kwietnia 16:10