Okrasa łamie przepisy: Mniej cukru, więcej zdrowia
W skrócie: | Karol Okrasa pokaże, jak przygotować słodkie przekąski bez grama cukru i soli. W jego menu zagoszczą: czekoladowe trufle, dyniowo-orzechowe ciasto oraz warzywno-owocowa sałatka z kurczaka. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Cukier jest dość tanim produktem spożywczym. Jeszcze w XVII i XVIII wieku był ekskluzywnym towarem nierzadko zamykanym na kluczyk w domowych gablotach. Współcześnie obficie słodzimy napoje, dodajemy go do ciast, słonych wyrobów, a nawet chleba czy wędlin i sera. Karol Okrasa pokaże widzom, jak przygotować słodkie przekąski bez grama cukru i soli. W jego menu zagoszczą: czekoladowe trufle, dyniowo-orzechowe ciasto oraz warzywno-owocowa sałatka z kurczaka.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Białe sosy - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 21:50 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Tradycyjny kurczak na nowo - magazyn kulinarny - niedziela, 27 kwietnia 7:05
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - niedziela, 27 kwietnia 7:20 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Ryby w marynatach - magazyn kulinarny - niedziela, 27 kwietnia 7:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Krótka historia majonezu - magazyn kulinarny - niedziela, 27 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśne paszteciki szczecińskie - magazyn kulinarny - poniedziałek, 28 kwietnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Ryby na przednówku - magazyn kulinarny - poniedziałek, 28 kwietnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Inspiracje dubajską czekoladą - magazyn kulinarny - poniedziałek, 28 kwietnia 11:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Na żuławskim szlaku - magazyn kulinarny - poniedziałek, 28 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Smak mięsa z kością - magazyn kulinarny - poniedziałek, 28 kwietnia 16:10 i 2 późniejsze emisje