Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia mazurska

Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia mazurska

magazyn kulinarny Polska   b.o.
W skrócie:Karol Okrasa odwiedzi ruiny Wilczego Szańca. Przygotuje m.in. duszoną kapustę z cebulą, grzybami i marynowanymi udkami z kurczaka. Widzowie poznają też przepis na dzyndzałki oraz plińce z pomoćką.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
piątek, 20 grudnia
za 8 dni
19:10 TVP Rozrywka (z napisami)
poniedziałek, 23 grudnia
za 11 dni
7:50 TVP Rozrywka (z napisami)

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa tym razem odwiedzi ruiny Wilczego Szańca na Mazurach. Zespół bunkrów w czasie II wojny światowej był główną siedzibą Adolfa Hitlera. Prowadzący w tym odcinku przygotuje m.in. szmurkul, czyli duszoną kapustę z cebulą, grzybami i marynowanymi udkami z kurczaka. Widzowie poznają też przepis na dzyndzałki oraz plińce z pomoćką.

Twórcy (pokaż wszystkich)