Okrasa łamie przepisy: Królik po polsku
W skrócie: | Karol Okrasa bierze na kulinarny warsztat mięso królicze. Kucharz przyrządza combry z królika pieczone w szynce dojrzewającej. Druga propozycja to królik duszony w kapuście z pomidorami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa bierze na swój kulinarny warsztat mięso królika, które w Polsce jest trochę zapomniane, za to we Francji czy Niemczech uchodzi za niezwykle wartościowe. Jako pierwszą potrawę kucharz przyrządza combry z królika, pieczone w szynce dojrzewającej, podane na sałatce z sosem malinowym. Jego druga propozycja to królik duszony w kapuście z pomidorami, zaś trzecia - ragout z królika podany z makaronem i brukselką.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Hutnicza rewolucja w polskiej kuchni - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Tradycyjny kurczak na nowo - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Polskie wędzonki - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 8:25
- Okrasa łamie przepisy: Nowe sałatki rybne - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 8:40 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: W klasztornym garnku - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne sałatki z grilla - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 14:25 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Opowieść o gofrach - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 15:00
- Okrasa łamie przepisy: Inspiracje dubajską czekoladą - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 16:20 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Białe sosy - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 21:50 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - niedziela, 27 kwietnia 7:20 i 2 późniejsze emisje