Okrasa łamie przepisy: Królik lekki i smaczny
magazyn kulinarny Polska
W skrócie: | Karol Okrasa wyrusza do Jeleniej Góry, gdzie zaprezentuje potrawy, które można przyrządzić już po świętach. Będzie to m.in. ciepła sałatka z kaszy, selera, comberków króliczych i wątróbki. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
W Wielką Sobotę tuż przed Wielkanocą Karol Okrasa wyrusza do Jeleniej Góry, gdzie zaprezentuje potrawy, które można przyrządzić już po świętach, czyli dania lekkie - ciepła sałatka z kaszy, selera, comberków króliczych i wątróbki, duszony królik z kapustą kiszoną w mleku kokosowych oraz królik duszony w winie i kwasie chlebowym.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Białe sosy - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 21:50 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Tradycyjny kurczak na nowo - magazyn kulinarny - niedziela, 27 kwietnia 7:05
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - niedziela, 27 kwietnia 7:20 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Ryby w marynatach - magazyn kulinarny - niedziela, 27 kwietnia 7:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Krótka historia majonezu - magazyn kulinarny - niedziela, 27 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśne paszteciki szczecińskie - magazyn kulinarny - poniedziałek, 28 kwietnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Ryby na przednówku - magazyn kulinarny - poniedziałek, 28 kwietnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Inspiracje dubajską czekoladą - magazyn kulinarny - poniedziałek, 28 kwietnia 11:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Na żuławskim szlaku - magazyn kulinarny - poniedziałek, 28 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Smak mięsa z kością - magazyn kulinarny - poniedziałek, 28 kwietnia 16:10 i 2 późniejsze emisje