Okrasa łamie przepisy: Kolorowe oliwy smakowe
W skrócie: | Karol sam robi kolorowe oliwy smakowe, którymi doprawia potrawy. Jak twierdzi, można dodawać do nich zioła, przyprawy korzenne, a nawet grzyby. Na początku pokaże, jak przygotować oliwę szczypiorkową. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol sam robi kolorowe oliwy smakowe, którymi doprawia potrawy. Jak twierdzi, można dodawać do nich zioła, przyprawy korzenne, a nawet grzyby. Na początku pokaże, jak przygotować zieloną oliwę szczypiorkową i lubczykową oraz pachnący wędzeniem olej. Z ich dodatkiem ugotuje trzy potrawy: befsztyk tatarski z dodatkami, smażony na złoto filet z amura z sałatką oraz frytki gryczane z majonezem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Gęś jak malowana - magazyn kulinarny - dziś, 6 stycznia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Dziczyzna i karp na dziko - magazyn kulinarny - dziś, 6 stycznia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniana brukiew - magazyn kulinarny - dziś, 6 stycznia 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Smak jesiennych wykopków - magazyn kulinarny - dziś, 6 stycznia 21:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Grzybobranie w Borach Tucholskich - magazyn kulinarny - wtorek, 7 stycznia 7:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - wtorek, 7 stycznia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Zamorski indyk - magazyn kulinarny - wtorek, 7 stycznia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia nad Drwęcą - magazyn kulinarny - wtorek, 7 stycznia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Suflet z ogniska - magazyn kulinarny - wtorek, 7 stycznia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - wtorek, 7 stycznia 19:15 i 1 późniejsza emisja