Okrasa łamie przepisy: Jak jeść by dłużej żyć
W skrócie: | Karol opowie widzom, jak jeść, by dłużej cieszyć się dobrym zdrowiem. Specjaliści przedstawią piramidę racjonalnego żywienia oraz zasady odpowiedniego doboru składników w codziennym menu. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 3 kwietnia za 12 dni |
12:00 | TVP Kobieta |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa opowie widzom, jak jeść, by dłużej cieszyć się dobrym zdrowiem. Specjaliści przedstawią piramidę racjonalnego żywienia oraz zasady odpowiedniego doboru składników w codziennym menu. Kucharz rozpocznie gotowanie od biegu przełajowego. Potem przygotuje chlebek razowy z paprykarzem, na drugie śniadanie zaś będą owoce, na obiad zupa z dyni, a potem podana z salsą z pomidorów ryba smażona na wodzie. Na podwieczorek będzie ciasto typu brownie, tym razem zrobione z ciecierzycy, a na kolację Karol proponuje pieczonego indyka z sałatką z warzyw.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Indyk inaczej - magazyn kulinarny - dziś, 22 marca 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Piąta ćwiartka - magazyn kulinarny - dziś, 22 marca 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - dziś, 22 marca 8:05
- Okrasa łamie przepisy: Opowieść o gofrach - magazyn kulinarny - dziś, 22 marca 8:40
- Okrasa łamie przepisy: Bezglutenowa kuchnia - magazyn kulinarny - dziś, 22 marca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Polskie wędzonki - magazyn kulinarny - dziś, 22 marca 14:25 i 5 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Tajemnicza lukrecja - magazyn kulinarny - dziś, 22 marca 15:25 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - dziś, 22 marca 21:50
- Okrasa łamie przepisy: Kurczak w trzech odsłonach - magazyn kulinarny - niedziela, 23 marca 7:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Hutnicza rewolucja w polskiej kuchni - magazyn kulinarny - niedziela, 23 marca 12:00