Okrasa łamie przepisy: Gotowanie pod żaglami
W skrócie: | Karol Okrasa rusza do Szczecina, aby spotkać się z załogą Daru Młodzieży. W trakcie swej wizyty kucharz sprawdzi, czy młodzież podczas wachty potrafi obierać ziemniaki, i odwiedzi okrętową kuchnię. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa rusza do Szczecina, aby spotkać się z załogą największego polskiego żaglowca, Daru Młodzieży, który w ramach Rejsu Niepodległości rusza w podróż dookoła świata. W trakcie swej wizyty kucharz sprawdzi, czy młodzież podczas wachty potrafi poprawnie obierać ziemniaki, odwiedzi także okrętową kuchnię i dowie się, jakie menu przewidziane jest dla żeglarzy. Przygotuje też własne propozycje: przyprawianą na ostro zapiekankę z ziemniaków, kiszonej kapusty i popularnej mielonki z konserwy turystycznej, oraz zupę rybną.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Hutnicza rewolucja w polskiej kuchni - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Tradycyjny kurczak na nowo - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Polskie wędzonki - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 8:25
- Okrasa łamie przepisy: Nowe sałatki rybne - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 8:40 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: W klasztornym garnku - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne sałatki z grilla - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 14:25 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Opowieść o gofrach - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 15:00
- Okrasa łamie przepisy: Inspiracje dubajską czekoladą - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 16:20 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Białe sosy - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 21:50 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - niedziela, 27 kwietnia 7:20 i 2 późniejsze emisje