Okrasa łamie przepisy: Biowarzywa na stół
W skrócie: | Kucharz odwiedza gospodarstwo w okolicach Ćmielowa, które specjalizuje się w ekologicznej uprawie warzyw. Przygotuje placki z cukinii, tatar z dyni oraz barszcz ukraiński z pieczonymi burakami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 4 kwietnia za 12 dni |
12:00 | TVP Kobieta |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa rusza na gospodarstwo w okolicach Ćmielowa, które specjalizuje się w ekologicznej uprawie warzyw. Widzowie dowiedzą się, czym właściwie jest zdrowa żywność i jak się ją pozyskuje. Kucharz przygotuje trzy warzywne dania - placuszki z cukinii podane z sałatką z kwiatów, tatar z dyni hokkaido z suszonymi pomidorami i cebulą oraz barszcz ukraiński z pieczonymi buraczkami i fasolą na mleku kokosowym.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Hutnicza rewolucja w polskiej kuchni - magazyn kulinarny - dziś, 23 marca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Placki z krzycy - magazyn kulinarny - poniedziałek, 24 marca 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Mielone, ale rybne - magazyn kulinarny - poniedziałek, 24 marca 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Polskie wędzonki - magazyn kulinarny - poniedziałek, 24 marca 11:15 i 5 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Tradycyjny kurczak na nowo - magazyn kulinarny - poniedziałek, 24 marca 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kozienickie przysmaki - magazyn kulinarny - poniedziałek, 24 marca 16:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Żury i zakwasy - magazyn kulinarny - poniedziałek, 24 marca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Lubelskie cebularze - magazyn kulinarny - poniedziałek, 24 marca 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Ryby w marynatach - magazyn kulinarny - wtorek, 25 marca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Niecodzienna kukurydza - magazyn kulinarny - wtorek, 25 marca 16:10 i 2 późniejsze emisje