Okrasa łamie przepisy: Bieszczadzkie dzikie zioła

Okrasa łamie przepisy: Bieszczadzkie dzikie zioła

magazyn kulinarny Polska 2022   b.o.
W skrócie:Kucharz wyrusza w Bieszczady. Nad Rabiańskim Potokiem przygotuje kilka potraw z dodatkiem miejscowych dziko rosnących ziół. Będą m.in. zupa gulaszowa i pieczone na patyku nad ogniem pstrągi.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Kucharz wyrusza w Bieszczady. Nad Rabiańskim Potokiem przygotuje kilka potraw z dodatkiem miejscowych dziko rosnących ziół. Będą: zupa gulaszowa na gęsi wzbogacona aromatem barszczu zwyczajnego, pieczone na patyku nad ogniem pstrągi podane ze smażonymi grzybami aromatyzowanymi lebiodką oraz grzanki ze słodką pastą z twarogu i mięty długolistnej i bieszczadzkimi jeżynami.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także