Makłowicz w Polsce (2/8)
magazyn kulinarny Polska
W skrócie: | Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz. Poznaje lokalne specjały takie jak ser smażony, pyry z gzikiem i leberka. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Po 18 latach Robert Makłowicz znowu lekko i z humorem opowiada o kulinarnych tradycjach i atrakcjach Polski. Poznaje lokalnych producentów żywności i odkrywa kolejne przepisy inspirowane kuchnią regionalną.
Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz, a w XIX wieku słynne w Niemczech i na świecie pod marką "Graetzer Bier". Odwiedza folwark w Wąsowie, a także poznaje lokalne specjały, jak: ser smażony, pyry z gzikiem, leberkę, bułczankę i inne tradycyjne wędliny, sery grądzkie, roladę z lina czy zupę z młodego bobu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Robert Makłowicz gospodarz
Zobacz także
- Makłowicz w Polsce (6/8) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 21 na 22 listopada 1:25
- Makłowicz w Polsce (7/8) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 1:55 i 4 późniejsze emisje
- Makłowicz w Polsce (8-ost.) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 listopada 2:30
- Makłowicz w Polsce (8) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 23 na 24 listopada 0:15 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w Polsce (1/8) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 2 na 3 grudnia 1:05