Kuchnia dla odważnych (3/8)
W skrócie: | Walenty postanawia przygotować gęsie pipki, czyli potrawkę z gęsich żołądków, królicze nerki w kwaśno-pikantnym sosie oraz chrzanicę - gęstą zupę z wołowego ozora z kiełbasą, chrzanem i zakwasem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Walenty Kania, pochodzący z Karpat kucharz, właściciel słynnego krakowskiego foodtrucka, z którego serwuje nietypowe dania, wyrusza w Polskę, aby przetestować podniebienia Polaków. Jest specjalistą od podrobów, które mają zarówno swoich zwolenników, jak i zagorzałych przeciwników. Ale nie tylko podroby zagoszczą w jego kuchni na kółkach.
Walenty wyrusza na festiwal muzyczno-kulturowy Pannonica 2018, organizowany po raz szósty w Barcicach, nieopodal Starego Sącza. Co roku zbierają się tam fani folku polskiego i bałkańskiego. Walenty postanawia przygotować tu trzy kociołki: gęsie pipki, czyli potrawkę z gęsich żołądków, królicze nerki w kwaśno-pikantnym sosie oraz chrzanicę - gęstą zupę z wołowego ozora z kiełbasą, chrzanem i zakwasem. Każde z tych dań zostanie ocenione przez festiwalowiczów, otwartych na nowe smaki, dźwięki i doznania.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Walenty Kania gospodarz
Zobacz także
- Kuchnia dla odważnych (1/8) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 19 na 20 kwietnia 2:35
- Kuchnia dla odważnych (2/8) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 19 na 20 kwietnia 3:00
- Kuchnia dla odważnych (3/8) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 20 na 21 kwietnia 2:35
- Kuchnia dla odważnych (4/8) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 20 na 21 kwietnia 3:00
- Kuchnia dla odważnych (5/8) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 26 na 27 kwietnia 2:35
- Kuchnia dla odważnych (6/8) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 26 na 27 kwietnia 3:00
- Kuchnia dla odważnych (7/8) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 27 na 28 kwietnia 2:35
- Kuchnia dla odważnych (8) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 27 na 28 kwietnia 3:00