Kuchnia dla odważnych (3/8)
W skrócie: | Walenty postanawia przygotować gęsie pipki, czyli potrawkę z gęsich żołądków, królicze nerki w kwaśno-pikantnym sosie oraz chrzanicę - gęstą zupę z wołowego ozora z kiełbasą, chrzanem i zakwasem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 7 kwietnia za 9 dni |
2:40 | Food Network |
Opis
Walenty Kania, pochodzący z Karpat kucharz, właściciel słynnego krakowskiego foodtrucka, z którego serwuje nietypowe dania, wyrusza w Polskę, aby przetestować podniebienia Polaków. Jest specjalistą od podrobów, które mają zarówno swoich zwolenników, jak i zagorzałych przeciwników. Ale nie tylko podroby zagoszczą w jego kuchni na kółkach.
Walenty wyrusza na festiwal muzyczno-kulturowy Pannonica 2018, organizowany po raz szósty w Barcicach, nieopodal Starego Sącza. Co roku zbierają się tam fani folku polskiego i bałkańskiego. Walenty postanawia przygotować tu trzy kociołki: gęsie pipki, czyli potrawkę z gęsich żołądków, królicze nerki w kwaśno-pikantnym sosie oraz chrzanicę - gęstą zupę z wołowego ozora z kiełbasą, chrzanem i zakwasem. Każde z tych dań zostanie ocenione przez festiwalowiczów, otwartych na nowe smaki, dźwięki i doznania.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Walenty Kania gospodarz
Zobacz także
- Kuchnia dla odważnych (1/8) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 5 na 6 kwietnia 2:40
- Kuchnia dla odważnych (2/8) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 5 na 6 kwietnia 3:15
- Kuchnia dla odważnych (4/8) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 6 na 7 kwietnia 3:15