Rewolucja na talerzu (7/8)
magazyn kulinarny Polska 2010
W skrócie: | Jak przyrządzić pasztet jednocześnie chudy i zdrowy i dlaczego tak ważne jest solenie wątróbki w trakcie przyrządzania potrawy. Agata i Olga zaproponują wersję wegetariańską pasztetu. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 15 grudnia za 13 dni |
6:00 | Food Network |
Opis
Pasztety stanowią potrawę popularną na naszych stołach, jednak z reguły są również daniem kalorycznym. Prowadzące zdradzą, jak przyrządzić pasztet, który będzie jednocześnie chudy i zdrowy. Pierwsza propozycja to danie z indyka i wołowiny. W programie dowiemy się, dlaczego tak ważne jest solenie wątróbki w trakcie przyrządzania tej potrawy. Pasztet nie zawsze musi składać się z mięsa. Agata i Olga proponują wersję wegetariańską - pasztet z soczewicy. Wyrazisty smak zawdzięcza on mieszance przypraw garam masala. Trzeci przepis jest idealną propozycją dla wielbicieli wątróbki, która będzie stanowiła bazę trzeciego dania.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Agata Lewandowska gospodarz
- Olga Kwiecińska gospodarz
Zobacz także
- Rewolucja na talerzu (1/8) - magazyn kulinarny - sobota, 7 grudnia 6:00
- Rewolucja na talerzu (2/8) - magazyn kulinarny - sobota, 7 grudnia 6:35
- Rewolucja na talerzu (3/8) - magazyn kulinarny - niedziela, 8 grudnia 6:00
- Rewolucja na talerzu (4/8) - magazyn kulinarny - niedziela, 8 grudnia 6:35
- Rewolucja na talerzu (5/8) - magazyn kulinarny - sobota, 14 grudnia 6:00
- Rewolucja na talerzu (6/8) - magazyn kulinarny - sobota, 14 grudnia 6:35
- Rewolucja na talerzu (8) - magazyn kulinarny - niedziela, 15 grudnia 6:35