
Food Network Program TV na dziś
1:05
Rewolucja na talerzu (2/6)magazyn kulinarny
Zapiekanki, smaczne i lubiane, są potrawą tuczącą. Dziś kilka sposobów przyrządzenia niskokalorycznej zapiekanki. Np. w jednym z przepisów makaron zastępuje grillowany bakłażan i cukinia.
1:40
Apetyt na miłość (9/10)program rozrywkowy
Dorota to energiczna instruktorka fitness. Kobieta dostanie do wyboru trzy menu w wykonaniu Pawła, Tomka i Adama. Na podstawie jadłospisów wybierze dwóch mężczyzn, których odwiedzi na kolacji.
2:40
Kuchnia dla odważnych (5/8)magazyn kulinarny
Walenty jedzie do prasłowiańskiej osady w Biskupinie, by odkryć dawne sposoby gotowania. Spotyka się z Krzyśkiem, znawcą w dziedzinie kuchni neolitycznej. W menu pojawiają się m.in. dania z królika.
3:10
Kuchnia dla odważnych (6/8)magazyn kulinarny
Walenty wybiera się do wsi Robaczkowo, żeby odwiedzić swojego znajomego, którego wszyscy nazywają Panem Kozą. Hoduje on w swoim gospodarstwie kozy, a z ich mleka wytwarza smaczne sery.
3:40
Zdrowa kuchnia Morgan (5/7)magazyn kulinarny
Morgan Witkin proponuje dania wegańskie, bezglutenowe i bez cukrów rafinowanych. Jej przepisy bazują na naturalnych produktach. Przygotowane potrawy gwarantują dobre samopoczucie i są smaczne.
- 4:10Przepisy prosto z serca (13/20)
magazyn kulinarny
W każdym odcinku para składająca się z męża i żony, brata i siostry, współlokatorów lub przyjaciół prezentuje we własnej kuchni trzy przepisy na potrawy, które dzięki współpracy zawsze wychodzą.
- 4:45Azjatycka kuchnia Armando (3/12)
magazyn kulinarny
Armando przemierza tereny Tainan, gdzie historia stanęła w miejscu 180 lat temu. Później przenosi się z powrotem do kuchni, gdzie pokazuje, jak przyrządzić pieczoną gęś.
- 5:15Azjatycka kuchnia Armando (4/12)
magazyn kulinarny
Armando Reed odwiedza zarówno restauracje, jak i fast foody, by następnie przygotować trzy dania z azjatyckim akcentem. Jego wiedza i doświadczenie pozwalają mu na skuteczne eksperymentowanie.
- 5:20Azjatycka kuchnia Armando (6/12)
magazyn kulinarny
Prowadzący odwiedza Tajwan, gdzie zgłębia kulturę plemienia KaoShih. Ich myśliwi pokazują, jak zastawiać pułapki na krewetki oraz szukać ślimaków i grzybów. Armando szykuje z tych składników dania.
6:00
Rewolucja na talerzu (3/6)magazyn kulinarny
Risotto według Agaty Lewandowskiej. Dietetyczka zaprezentuje trzy warianty tego dania - tradycyjny, z wykorzystaniem grzybów i białego wina, drugi - z kaszą pęczaku i trzeci - risotto rosso.
6:35
Rewolucja na talerzu (4/6)magazyn kulinarny
Widzowie dowiedzą się, jak rozpoznać, czy ryba jest świeża. Otrzymają też wskazówki dotyczące tego, które gatunki najlepiej kupować. Prowadzące udowadniają, że zdrowa ryba nie powinna być smażona.
7:10
Makłowicz w Polsce (7/8)magazyn kulinarny
Robert Makłowicz odwiedza Beskid Niski. Podczas tej wyprawy na prowadzącego czekają takie przysmaki jak pierogi z fasolą i kaczką, domowy barszcz oraz trunek z winnicy w Gliniku Średnim.
7:45
Makłowicz w Polsce (8)magazyn kulinarny
Wieś Ochotnica należy do najdłuższych w Polsce. Robert Makłowicz przypomina wojenną historię regionu. W restauracji zamawia m.in. kapustę zasmażaną z bobem. Przeprawia się czółnem przez Dunajec.
8:20
Wiem, co jem i wiem, co kupuję (11/12)magazyn poradnikowy
Eksperci sprawdzą, czy łosoś rzeczywiście zawiera toksyny. Wyjaśnią, czym różni się atlantycki od tego żyjącego dziko. Ekipa programu odwiedzi pierwszą hodowlę atlantyckiego łososia w Polsce.
9:05
Wiem, co jem i wiem, co kupuję (12)magazyn poradnikowy
Widzowie dowiedzą się, jakie produkty spożywcze mogą wzmocnić naszą odporność. Kasia Bosacka prześwietli też tabletki, tran i inne specyfiki, które rzekomo mogą uchronić przed chorobą.
9:50
Co nas truje (9/10)program rozrywkowy
Katarzyna Bosacka wyjaśnia, na co należy uważać podczas zakupów, ponieważ na sklepowych półkach znajdują się wafelki orzechowe bez orzechów czy ciastka kokosowe ze znikomą zawartością wiórków.
10:35
Co nas truje (10)program rozrywkowy
Prowadząca zajmuje się problemem pleśni. Wielu uważa, że wystarczy ją zdjąć, by spożyć produkt. Część gatunków pleśni wytwarza mykotoksyny, szkodliwe substancje przenikające do całego produktu.
11:20
Apetyt na miłość (10)program rozrywkowy
44-letni DJ Robert ćwiczy jogę i nie jada mięsa. Dziś będą dla niego gotować: Beata, która pracuje w kabarecie, Agnieszka, marząca o tradycyjnej rodzinie oraz Berta, matka dwójki dzieci.
12:20
Makłowicz w Polsce (6/8)magazyn kulinarny
Robert Makłowicz odwiedza Krosno, które słynie z tradycyjnych wyrobów szklanych. Ogląda hutników przy pracy i dostarcza im świeżego pstrąga. Przyrządza proziaki z kozim twarogiem i miodem spadziowym.
12:55
Makłowicz w Polsce (7/8)magazyn kulinarny
Robert Makłowicz odwiedza Beskid Niski. Podczas tej wyprawy na prowadzącego czekają takie przysmaki jak pierogi z fasolą i kaczką, domowy barszcz oraz trunek z winnicy w Gliniku Średnim.
13:30
Kuchenne rewolucje (5/15)program rozrywkowy
W Brennie mieści się Karczma Górecka. Filip przejął interes po ojcu. Razem z kucharzem wyremontował lokal i zmienił nazwę. Do karczmy nie zawitali jednak nowi goście. Magda Gessler ustali dlaczego.
14:30
Kuchenne rewolucje (6/15)program rozrywkowy
Restauracja Gusto znajduje się w środku dużego osiedla mieszkaniowego w Piasecznie pod Warszawą. Jej specjalnością są dania kuchni włoskiej. Lokal nie cieszy się popularnością.
- 15:30Molly gotuje na farmie (4/13)
magazyn kulinarny
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
- 16:05Molly gotuje na farmie (5/13)
magazyn kulinarny
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
- 16:35Amatorzy kontra zawodowcy (8/12)
teleturniej kulinarny
Eddie Jackson zaprasza kucharzy amatorów, by zmierzyli się z szefami kuchni. Wszystko, czego potrzebuje każdy nieprofesjonalny uczestnik rywalizacji, to jeden głos od przypadkowych degustatorów.
- 17:10Amatorzy kontra zawodowcy (9/12)
teleturniej kulinarny
Eddie Jackson zaprasza kucharzy amatorów, by zmierzyli się z szefami kuchni. Wszystko, czego potrzebuje każdy nieprofesjonalny uczestnik rywalizacji, to jeden głos od przypadkowych degustatorów.
17:40
MasterChef (12/14)program rozrywkowy
Uczestnicy zawitają w Marsylii, która słynie z zupy rybnej. Stanie się ona tematem pierwszej konkurencji. W drugiej części odcinka przeniosą się do restauracji z trzema gwiazdkami Michelin.
19:05
Miłość od kuchni (1/10)program rozrywkowy
W tym odcinku poznamy Kamila, twórcę muzyki disco polo. Młody mężczyzna niedawno przeprowadził się do Warszawy i tu chciałby poznać dziewczynę, która pomogłaby mu zaadaptować się w nowym miejscu.
20:05
Star Vs Food: Malaysia (5/7)reality show
Malezyjskie gwiazdy uczą się gotować od znanych szefów kuchni, przygotowując wyjątkowe kolacje dla swoich przyjaciół lub rodziny.
20:40
Star Vs Food: Malaysia (6/7)reality show
Malezyjskie gwiazdy uczą się gotować od znanych szefów kuchni, przygotowując wyjątkowe kolacje dla swoich przyjaciół lub rodziny.
- 21:15Kulinarny poker (10)
reality show
Eric Adjepong zaprasza najlepszych szefów kuchni do podziemnej gry kulinarnej. Każdy z uczestników wnosi do puli 5 tysięcy dolarów i staje do zaciętej rywalizacji w trzech rundach.
22:15
Kuchnia jak u mamy (30)magazyn kulinarny
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
22:50
Kuchnia jak u mamy (1/30)magazyn kulinarny
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
23:25
Makłowicz w Polsce (7/8)magazyn kulinarny
Robert Makłowicz odwiedza Beskid Niski. Podczas tej wyprawy na prowadzącego czekają takie przysmaki jak pierogi z fasolą i kaczką, domowy barszcz oraz trunek z winnicy w Gliniku Średnim.
23:55
Makłowicz w Polsce (8)magazyn kulinarny
Wieś Ochotnica należy do najdłuższych w Polsce. Robert Makłowicz przypomina wojenną historię regionu. W restauracji zamawia m.in. kapustę zasmażaną z bobem. Przeprawia się czółnem przez Dunajec.
0:30
Rewolucja na talerzu (3/6)magazyn kulinarny
Risotto według Agaty Lewandowskiej. Dietetyczka zaprezentuje trzy warianty tego dania - tradycyjny, z wykorzystaniem grzybów i białego wina, drugi - z kaszą pęczaku i trzeci - risotto rosso.
1:05
Rewolucja na talerzu (4/6)magazyn kulinarny
Widzowie dowiedzą się, jak rozpoznać, czy ryba jest świeża. Otrzymają też wskazówki dotyczące tego, które gatunki najlepiej kupować. Prowadzące udowadniają, że zdrowa ryba nie powinna być smażona.
1:40
Apetyt na miłość (10)program rozrywkowy
44-letni DJ Robert ćwiczy jogę i nie jada mięsa. Dziś będą dla niego gotować: Beata, która pracuje w kabarecie, Agnieszka, marząca o tradycyjnej rodzinie oraz Berta, matka dwójki dzieci.
2:40
Kuchnia dla odważnych (7/8)magazyn kulinarny
Swoim food truckiem Walenty jedzie w Bieszczady na festiwal 'ZEW się budzi'. Kucharz szykuje dla gości grochówkę z nóżkami wieprzowymi. W menu znajdują się także policzki wieprzowe.
3:10
Kuchnia dla odważnych (8)magazyn kulinarny
Walenty Kania wraz z widzami odkrywa nowe, odważne smaki. W kuchni eksperymentuje z przyjaciółmi z różnych stron Polski i pokazuje, co jeszcze można zjeść. Odwiedza m.in. fanów zdrowego odżywiania.
3:40
Zdrowa kuchnia Morgan (7)magazyn kulinarny
Morgan Witkin proponuje dania wegańskie, bezglutenowe i bez cukrów rafinowanych. Jej przepisy bazują na naturalnych produktach. Przygotowane potrawy gwarantują dobre samopoczucie i są smaczne.
- 4:10Przepisy prosto z serca (14/20)
magazyn kulinarny
W każdym odcinku para składająca się z męża i żony, brata i siostry, współlokatorów lub przyjaciół prezentuje we własnej kuchni trzy przepisy na potrawy, które dzięki współpracy zawsze wychodzą.
- 4:50Azjatycka kuchnia Armando (5/12)
magazyn kulinarny
Prowadzący wyjaśnia, dlaczego restauracja z dobra reputacją, serwująca kaczkę po pekińsku, używa drobiu z Cherry Valley. Odkrywa także, co sprawia, że cebule SanXing są wyjątkowo smaczne.
- 5:20Azjatycka kuchnia Armando (6/12)
magazyn kulinarny
Prowadzący odwiedza Tajwan, gdzie zgłębia kulturę plemienia KaoShih. Ich myśliwi pokazują, jak zastawiać pułapki na krewetki oraz szukać ślimaków i grzybów. Armando szykuje z tych składników dania.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI